lördag 19 oktober 2019

FILM: Buskis från Vallarna - Favoriternas Favoriter - Det allra roligaste med Siw, Jojje, Annika, Stefan&Krister & Co

Regi: Krister Claesson m.fl.
Titel: Buskis från Vallarna - Favoriternas favoriter
MedverkandeSiw Carlsson, Jojje Jönsson, Annika Andersson, Krister Claesson, Stefan Gerhardsson, Mikael Riesebeck, Sven Melander, Claes Malmberg, Claes Månsson, Jeanette Capocci m.fl.
Sverige, 2018
Producent: 2Entertain
Distribution: MajengMedia

Varför ska man bara vara snäll en dag, på Alla hjärtans dag? Är det inte bättre att vara snäll hela året förutom en dag, då man får vara arg och sur? Vi kan kalla det dra-åt-helvete-dagen!

Se där, en av de filosofiska pärlor vi fått från Vallarna!

Vallarna har årligen serverat nyskriven ekologisk buskis sedan 1996 --- och denna förpackning med det mesta av det bästa, där skådespelarna själva får välja guldkorn (och berätta om sina bästa bakom-kulisserna ögonblick --- och om sina motspelare!) är grönt guld i lyxförpackning. För det är en humorlyx att få så många höjdpunkter uppradade! Det här är som ett pärlband av greatest hits!

Och givetvis: här finns Dag-Otto med, som förkunnar (utan R): "Nils-Eeik har dunknat!" medan Nils- Erik står brevdis och uppenbarligen inte alls har drunknat!

Här finns också Mikael Riesebeck som sjunger och dansar på sitt eget oefterhärmliga vis och Annika Andersson som flyr för livet när Dag-Otto ska auktionera ut en kruka och Siw Carlsson som slår Krister Claesson i huvudet. För hårt.

Och här finns Krister som upphängd sprattelgubbe, Stefan som grötätande snåljåp och Jojje Jönsson som Tony Curtis-liknande cross-dressande och förälskad kille och Claes Månsson som räknar supar och Sven Melander som hävdar att det går lika bra med selleri ...

Här finns massor av favoritstunder från åren 1996 (premiär med Hemlighuset!) till 2010 ...

Sedan dess har vi bland annat kunnat se Soldat Fabian Bom (2017) och Pilsner och Penseldrag (2018) på Vallarna. Föreställningar som var packade med greatest-hits-moments! Och i sommar är det dags för Stulen Kärlek.

Buskis från Vallarna  är en nyproducerad DVD (2018) som innehåller mängder av roliga klipp från Stefan & Kristers klassiska föreställningar blandat med material med favoriterna och massor av extramaterial!

Det här är en måste-ha-film i humor-biblioteket! Det här kan få vilken regnig dag som helst att verka somrigt solig!


Utgåvan innehåller scener ur:

Hemlighuset, Där fick du, Hemvärn och påssjuka, Snålvatten & Jäkelskap, Bröllop & Jäkelskap, Barnaskrik & Jäkelskap, Två bröder emellan, Två ägg i högklackat, Söderkåkar, Hemsöborna, Solsting och Snedsprång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.