lördag 26 oktober 2019

Ninjakatten Toto och den stora kobrajakten - En ny härlig bekantskap i katternas London!


Författare: Dermot O’Leary
Titel: Ninjakatten Toto och den stora kobrajakten
Illustrationer: Nick East
Översättning: Torun Lidfelt Bager
ISBN: 9789178931286
Förlag: Modernista


Gör dig redo för att spinna av lycka!

Speciellt om du älskar bra, humoristiska böcker med djur i huvudrollerna!

Brittiska böcker brukar vara särskilt bra i denna genre - fablernas värld med en humoristisk twist - och Ninjakatten Toto är ett jamande litet mästerverk.


Det här är boken som du vill lägga tassarna på, för att ge i julklapp till alla djurvänner med humor. Och för alla kattägare är detta ju en solklar fem-etta!

Författaren Dermot O’Leary har dedikerat boken till sina egna katter, som råkar heta Toto och Silver (precis som huvudkatterna i boken!) och till alla kattälskare som vet att deras sömniga, bortskämda gosebollar lever ett hemligt liv som smygande ninjakrigare om nätterna.


Så här presenteras boken:

Mörkret har fallit över London, men slumra inte in riktigt än: En gigantisk dödlig kobra är på rymmen!

Vem ska rädda staden? Få inte panik: Här kommer den perfekta nya hjältinnan – Ninjakatten Toto! Toto är visserligen blind, men det är inget problem. Faktum är att det gör henne extra stark. Som liten kattunge i Italien lärdes hon upp av en ninjamästare till att lita på sina sinnen. Hon slår till som en svartvit blixt när hon fångar upp ett hot!

Nu är frågan: Ska Toto kunna komma till räddningen och fånga den giftiga kungskobran som rymt från Londons Zoo? 
Med sig på äventyret, i sin nya hemstad London, har Toto sin bror Silver. De både katterna är från Apulien, som ligger på Italiens klack, och de blev adopterade av ett par människor som var på semester i huset vid olivlunden där kattungarna höll till.

Toto har också god hjälp av en främling som kallas Catface --- och han verkar känna alla djur som finns i London.

Under äventyrets gång möter Toto allt från tigrar till råttor, och det visar sig att ingenting är som det först verkar vara ... Catface är inte den katt som Toto trodde att han var, och kobran Brian visar sig inte vara lika farlig som sitt rykte ...

Äventyret kulminerar med en utflykt till råttornas hemliga rike (där Råttkungen regerar! Precis som i Nötknäpparen!) och med en räddningsexpedition som ska förhindra handel med exotiska djur. Däribland en viss kobra-tjej som är Brians stora kärlek ...

Riktigt roligt och rappt berättat! Halsbrytande fart och härliga humoristiska bilder av Nick East!

Det är kul att befinna sig i djurens alternativa version av London, där djurlivet pågår med sin egen hierarki och hackordning (och sitt eget klass system). Det här är en djurvärld som existerar parallellt med människornas stressade värld (och människor märker aldrig någonting av allt det som händer --- de är fullt upptagna med att titta på sina mobiltelefoner).

Böckerna om ninjakatten Toto är redan en STOR succé i Storbritannien (där katter regerar som kungligheter i hemmen) med över 100.000 sålda exemplar ... Och Toto fortsätter sitt segertåg över världen.

Det kommer en uppföljare! Var så säkra! Katter har ju nio liv och kommer alltid igen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.