fredag 25 oktober 2019

Iskompisar - En magisk julshow

Titel: En magisk julshow
Serie: Iskompisar (del 4)
Illustratör: Sandra Wagner
ISBN: 9789132210655
Förlag: B.Wahlströms

Utgivningsdatum 2019-10-04

Det här är en väldigt lättläst och snabbläst bok om en julshow som först inte verkar bli av, för att ishallen ska renoveras, men sedan blir julshowen av ändå.

Vendela, Jasmine, Saga och Sasha är de fyra berättarna i iskompisar, detta är del 4 av 4.

Den här gången är det Sagas tur att berätta.

Numera tränar Vendela och Jasmine med de större tjejerna i stan, och Saga och Sasha tränar tillsammans med hockeykillarna (tills ishallen stängs för renovering alltså).

Det mesta av handlingen kretsar kring att vara rädd ... Efter en olycka på isen blir Saga rädd för att åka skridskor. När hon ska göra comeback träffas hon av en puck och skadar knäet. Sedan har hon svårt för att komma igen, och hennes tre vänner gör allt för att skapa en julshow som ska ge Saga livsglädjen och självförtroendet åter ... Allt baserat på Vem ska trösta Knyttet? Som också handlar om att våga fast man är rädd.

Det här är en lagom enkel julbok där alla är sams och alla är goda och alla vänner ställer upp för varandra hela tiden ... och där Laleh dyker upp som överraskningsartist på julshowen!

Ett fint slut för serien iskompisar!

Slutligen finns här en lång ordlista där man kan lära sig allt om konståkning och alla konstiga konståkningsord ... Men det är inget som man behöver kunna för att ta del av handlingen.

Magiskt är egentlingen fel ord, för ingenting är fantastiskt eller övernaturligt eller spänande aller fantasy.
Det är inte så magiskt, det är mest bråk med lillasystern och katterna och kompisarana.
Själva julshowen får man inte vara med om.
Det är fler sidor om att göra julgodis än om själva julshowen. Den bara plötsligt "har varit" och så får man läsa om att den har varit och att den gick bra. Det hade varit roligare om boken utspalr sig i nutid och så att man hade fått vara med om någonsing.
Planeringen och övandet och förberedelserna händer också utanför boken och beskrivs itne.
Det är lite tråkigt.

Man ska ha läst tidigare böcker, eftersom personerna inte presenteras så mycket, man förväntas veta vilka de är, hur de är, och vad de har för relationer till varandra och för roller i gruppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.