söndag 3 maj 2020

BOK: Pippi på rymmen av Astrid Lindgren, Fabian Göranson

Titel: Pippi på rymmen
av Astrid Lindgren och Fabian Göranson
Läsålder3-6 år
Antal sidor120
Utgivningsdatum 2020-04-24
Upplaga1
FörlagRabén & Sjögren
Illustratör/FotografFabian Göranson
ISBN: 9789129721614

Godis är också bra att ha när man ska rymma, sa Tommy. Ska vi köpa lite för säkerhets skull, Pippi?
Nej, sa Pippi, det ska vi inte. För jag har inga gullpengar med mej.


Inga gullpengar! Varför då i all sin dar? När Pippi hade en hel kappsäck full?

Det märks att ni inte vet hur det går till när man rymmer, sa Pippi. Alla riktiga rymmare rymmer utan pengar vetja.Detta är en bok som är en bearbetning av filmmanuset och boken "På rymmen med Pippi Långstrump" från 1970/71. Men här har berättelsen fått illustrationer av serieskaparen Fabian Göranson.

Här får vi hänga med Pippi, Annika och Tommy på deras rymmaräventyr. Något som lockar betydligt mer än att rensa jordgubbslandet. Och äventyr blir det: Pippi åker i en tunna nedför ett vattenfall och går på lina. Vännerna åker tillsammans på ett tågtak, hölass och en flygande bil. Men även om det är härligt med äventyr, så är det också väldigt skönt att komma hem igen.
Det här är första gången vi läser en serie-bok med Pippi --- äventyret är lite väl repetetivt, men det är kul att se Pippi som seriefigur och ett äventyr med en massa serierutor, man kan spana efter en massa detaljer i tecknignarna, olika djur, fåglar, ugglor ... dyker upp lite var stans.
Inte lika bra som Pippis födelsedag, lite för tjock, intresset dalar halvvägs och ... är det inte självviskt att sticka när det är dags att rensa jordgubbarna --- för barenen vill juha jordgubbar och är grymt stolta över sin egen plantering och egen pallkrage ...
Som Lille Skutt i Bamse säger ... Mat blir godare när man själv jobbat för den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.