måndag 4 maj 2020

BOK: Musse & Helium - I Duvjägarnas klor av Camilla Brinck - Härlig, rolig fantasyserie!

Serie: Musse & Helium (del 4)
Utgivningsdatum: 2020-04-27
Förlag: B Wahlströms
Illustrationer: Camilla Brinck, Maria Isacsson
ISBN: 9789132212260
HURRAAA! De supersöta mössen Musse och Helium är tillbaka! Tillsammans med den fina katten Sigge är de på äventur i magiskt vackra och färgstarka (bokstavligen färgstarka!)) fantasyländer!

Jag trot att många fågnades av Narnia som små, eftersom djuren kunde prata. Tänk vad kul att kunna hälsa på hemma hos ett par coola bävrar och småprata och fika! (Och alla häst-fans gillade Hästen och hans pojke ... tänk att kunna konversera med sin häst!)
Men vad hade varit ÄNNU bättre? JO, om de talande djuren hade varit huvudpersoner!

Det får man här, med Musse och Helium! De två är verkligen "two bad mice" på äventyr!

Speciellt kul är det med alla missförstånd och ordvitsar kring olika ord och ordspråk ... Som när Helium säger att äventyret inte varit en dans på rosor ... Illustratören visar hur Musse tänker, och framför sig ser han hur Helium, iklädd balettutstyrsel, gör en piruett på en bädd av rosenblad ...

Illustrationerna är jättefina! Speciellt: Heliium som dansar på rosor, en kråka som sjunger fin kråksång, Musse i sin fluffiga jacka, Helium när hon tröstar Siggge under paraplyträdet ... och bilden på två äventyrs-möss som är Musse och Heliums föräldrar. Verkligen stiliga möss på äventyr! Lite Pirates of the caribbean över deras klädsel ...

Och draken som de träffar på ... jättefin och fluffig och hundliknande ... Lite Never Ending Story över det hela!

Intrigen i berättelsen är enkel: Musse och Helium bor hos Camilla (författaren Camilla Brink) i vår värld och sedan hittar de en magisk port till en annan värld där de är prins och prinsessa ... Nu är de två mössen på jakt efter den magiska guldosten och sina föräldrar.

En massa coola djur som kan tala är på deras sida ... som den fina fluffiga draken! ... men elaka duvjägare motarbetar dem.

Det här är bok fyra i serien, vi hade trott att detta var slutet ... MEN det är en bok kvar! Så det slutar med en cliffhanger och bok fem kommer ut i november, lagom till jul ... och DET ska vara den sista boken i serien!

Passar väldigt bra för högläsning, massor av kul dialoger och röster att göra ... och boken var ljudbok från början.

Ett plus med vanliga böcker är alla fina färgbilder man kan få in i dem! Där ligger ljudboken i lä ...

Härlig rolig mysig fantasyserie med fantasitks skojika och fina bilder! Jättekul för nästan alla åldrar!

Rekommenderas från 4 år och uppåt (ingen övre gräns --- bara man har humor och gilar fantasy-spänning!)

Heja Camilla Brink! Låt mössen komma tillbaka i många nya äventyr! Och låt katten Sigge få en egen spinn-off serie! Då skulle vi här spinna av lycka! ;D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.