måndag 18 maj 2020

BOK: Hipp Hopp av Margareta Nordqvist


Författare: Margareta Nordqvist
Titel: Hipp Hopp
Serie: Djurkompisar (del 14)
Läsålder: 6-9 år 
Antal sidor: 64
Utgivningsdatum: 2020-01-03
Illustrationer: Margareta Nordqvist
ISBN: 9789178036431
Förlag: Bonnier Carlsen


Lätt läsning i versaler för pyssliga nybörjarläsare. Hipp hopp är den fjortonde boken i serien "Djurkompisar", som passar perfekt för små djurälskare som är på väg att knäcka läskoden.

Ella har en egen hund som heter Bella, och de ska hälsa på hemma hos på Ellas kusiner. Kusinerna tycker också om djur, och tillsammans går de ut och tittar på alla fina hästar i hagen ... Jättemysigt!


Margareta Nordqvist illustrearr också de fina böckerna om ponnyn Sigge, som Lin Hallberg skriver, så häst-och-ponnyteckningarna är så klart av yppersta klass! och i färg! Hurra! Jättefina bilder här för ala djurälskare att titta på och rita av och måla av ...

Sedan går Ella och hennes kusiner hem till kusinerna och leker käpphäst ...
Ella pysslar snabbt och snart kan alla käpphästarna tävla ... Ellas heter Hippo (latin för häst) ock kusinernas hästar heter Pix, Pax och Pop ... Men först innan tävlingen ska tjejerna borsta hästarna och fläta deras garn-manar och så vidare ... Precis som man gör med riktiga hästar som ska på tävling!
Det är också kul att läsa hur fint de tar hand om allt ... och hur kreativt de bygger upp en egen fin hinderbana och tävlar.

Lättläst och rolig berättelse och sedan en guide om olika hästraser och enkla instruktioner för den som vill tillverka sin egen käpphäst. Det är inte helt lätt att göra en egen käpphäst --- eller hinderbana --- ta gärna hjälp!

Läsåldern som rekommenderas kan tas med en nypa salt ... pysslet är tillräckligt kul för äldre läsare, och berättelsen är så enkel och mysig att även yngre snart vill läsa den själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.