onsdag 6 maj 2020

BOK: Kalle och Elsa sover över - På fantasins duniga ugglevingar

Författare: Jenny Westin Verona, Jesús Verona
Titel: Kalle och Elsa sover över
Antal sidor: 26
ISBN: 9789129715903
Förlag: Rabén & Sjögren

Utgivningsdatum: 2020-04-24Ikväll ska Kalle sova över hos Elsa. De sätter på sig pyjamasarna direkt, så att övernattningen kan börja på riktigt! På övernattningar ska man vara vaken hela natten och äta chips och se på stjärnorna. Och kanske bygga något riktigt stort, som en rymdraket! 

Det går lätt att svetsa ihop en raket av stål och stjärnstoft och snart flyger Elsa och Kalle mot månen. Men i rymden lurar även svarta hål. Det kan vara farligt , varnar Kalle, men Elsa lyssnar inte utan dyker rätt in i det svarta hålet. Vad ska Kalle göra nu? Han måste dyka efter förstås!


Det här är en fantastiskt fin, poetisk och finstämd berättelse ... Man riktigt känner igen sig hur man brukar fantasiera och hur saker förvandlar sig och förändsrar sig (som när hundsrana blir rumdhundar) och illustrationerna börjar flödande från verklighet till fantasi och tillbaka igen ...

En stor, sagouggla håller ett vakande öga på det hela, som om det är hen som egentligne är berättaren och hittar på allt om Kalle och Elsa ... För i vems fantasi, i vems dröm befinner vi oss, egentlingen?

En vacker och konsstnärlig och fantsifull bilderbok som passar långt utanför den rekommenderade åldersgränsen.

Visst är det härligt att befinna sig på fantasins färgglada och duniga ugglevingar!

BG


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.