måndag 18 maj 2020

BOK: Hjälp! Det var inte mitt fel! av Jo Salmson


Författare: Jo Salmson
Titel: Hjälp! Det var inte mitt fel!
Serie: Hjälp! (del 7)
Antal sidor: 64
Utgivningsdatum: 2019-12-27
Illustrationer: Lovisa Lesse
ISBN: 9789163897429
Förlag: Bonnier CarlsenHjälp!-serien har blivit omåttligt populär och bjuder på stor igenkänning. I Hjälp! Det var inte mitt fel tar Jo Salmson med nybörjarläsarna på ett känsloladdat och spännande vardagsdrama ... 

En kul sak med den här boken är en inbygd meta-grej ... Som inte sägs rätt ut. Klassen har läst jättebra drak-böcker tillsammans (fröken har läst högt för dem!) och det är förmodligen böckerna om Tam ... som Jo Salmson har skrivit! (Eller så kan det vara uppföljar-serien som är för lite äldre läsare ...) Och nu ska alla göra figurer från boken och de ska få ställa ut på stora biblioteket i stan!

Björn är tyst och duktig och han gör finaste draken ... men Linn har sönder den. Kanske inte med flit, men hon är på dåligt humör och det dåliga humöret sprider sig i klassen och hon knuffar Björns bänk med flit. Björns drake går sönder, vattnet spiller ut på en annan kille som också blir sur och blöt och så vidare ... En besserwissertjej skvallrar hela tiden och det blir mer och mer tjafs.

Fröken blir också lessen och undrar varför hon försöker att göra något roligt och trevligt och annorlunda när det bara blir bråk ... 
Efter lunch kommer hon inte tillbaka. Har fröken stuckit för gott? eller vad har hänt? I frökens frånvaro räknar barnen matte och uppför sig jättefint .. Ända tills någon kommer på var fröken är och hur de ska få henne tillbaka!

Det här är faktiskt väldigt roligt och också kul ... Man vill gärna göra drakpyssel som i boken!

Fixa lite lera och annat och läs böckerna om Tam som inspiration och snart kan du göra ett stall med egna drakar!

Jo Salmson skriver  jättebra - för alla åldrar - och Lovisa Lesse har ritat jättefina bilder i färg till historien.

Är ett stort Salmsons-drakböcker-fan och man ska absolut inte sätta åldergräns på dessa böcker ... Det räcker att du gillar drakar så har du en högtidsstund!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.