fredag 20 mars 2020

FILM/TV: Lethal Weapon season 3 - New Partner - Same Old Crazy!

Lethal Weapon säsong 3 - Ny partner, samma gamla galenskaper!

Titel: Lethal Weapon season 3
Regi: Nick Copus (avsnitt ett), Claudia Yarmy (avsnitt två), Steve Boyum (avsnitt tre) m.fl.
Medverkande: Damon Wayans , Seann William Scott m.fl.
Land: USA, 2018
Distribution: Warner Bros.
Aktuell: På DVD och BD

Året är 2016. Fler än sex miljoner amerikanska tittare ser för första gången Damon Wayans, 57 och Clayne Crawford, 40, som Roger Murtaugh respektive Martin Riggs i tv-serien Lethal Weapon som är löst baserad på de klassiska Dödligt vapen-filmerna med Danny Glover och Mel Gibson.

Intresset för serien är på förhand stort, den trogna fanskaran växer för varje avsnitt och logiskt nog beställs ytterligare 22 avsnitt.


Efter två säsonger tar man farväl av Clayne Crawford - han var för krävande och för arbetsam att jobba med enligt många i teamet - bland annat Damon Wayans. Som skadades allvarligt och fick splitter i bakhuvudet i det avsnitt som Crawford regisserade.

Många anser dock att Wayans och Crawford helt enkelt var för olika - Wayans var sitkom-mannen som ville jobba vanliga timmar och ha ett privatliv, Crawford var drama-mannen som ville att Lethal Weapons skulle bli high-brow och vinna Emmys ...

Kort sagt: De var ganska lika sina rollkaraktärer. Wayans laid-back och vill ha ett privatliv, Crawford het och intensiv och lever bara för jobbet ...

När Crawford inte fick sitt kontrakt förnyat så gick det som det gick för hans karaktär Riggs ... Han blev skjuten av sin kriminelle lillebror och game over för Riggs.

I avsnitt ett av säsong tre sörjer Murtaugh sin gamle partner. Han har inte jobbat (eller duschat eller bytt kläder verkar det som) på sex månader. Han sitter på sin båt och går igenom gammalt bevismaterial och misstänker att allt är en konspiration och vill hålla fallet med Riggs död öppet ... Murtaughs familj har fått nog.


Samtidigt har en ny manlig lapplisa börjat i staden Los Angeles ... Wesley Cole (spelad av American Pie veteranen Seann William Scott) har en bakgrund inom CIA, men efter att han vän, en tioårig pojke, blivit dödad i Syrien har han tagit en time-out från karriären. Han vill också vara nära sin familj, sin ex-fru (en framstånde läkare) och sin tolvåriga dotter som han praktiskt taget aldrig träffat.

Murtaughs och Coles vägar korsas och personkemin - och komedin - är omedelbar. Som när de båda jagar efter samma svarta bil och försöker hoppa över på den från sitt fordon, en vattenbil ... Båda anser att idén är bra ... Tills båda två står på taket, och ingen kör ...

Säsong tre är mycket roligare och lättsammare än säsong ett och Wayans och William Scott har faktiskt bättre personkemi ... Här märks det att båda två spelar komedi (eller actionkomedi) och många scener är så tokroliga att det knappast går att hålla sig för gapskrätt ...

Deras förhållande utvecklas mer under avsnitt två, då de försöker finna varandra som "par" ... och även träffar på ett avskräckande partnerskap, "så där ska vi inte bli"!

Det här är mysig lättsam actionkomedi för hela slanten i 15 fartfyllda avsnitt, som alla är som en mini-film i sig ... Samma karaktärer återkommer, men äventyren är i stort sett fristående.

Det här lär vara sista säsongen av Lethal Weapon ... så passa på och njut av ruschen, innan det roliga är över!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.