fredag 20 mars 2020

FILM: LEGO DC Batman Familjen först - Bitarna faller på plats när fladdermusfamiljen utökas


Regi: Matt Peters
Originaltitel: LEGO DC Batman: Family Matters
Manus: Jeremy Adams, Based on Lego by Ole Kirk Christiansen and Batman by
Bob Kane and Bill Finger.
Medverkande (röster, original): Troy Baker, Alyson Stoner, Scott Menville, Jason Spisak
Steve Blum, Zach Callison mflLand: USA, 2019
Distribution: Warner Bros.Bat-familjen får mystiska meddelanden .... och de fem hjältarna måste skynda sig för att oskadliggöra fem olika bomber som placerats på olika ställen i staden. Bakom planen ligger den mystiske Red Hood, som ständigt citerar Batman och har en röd fladdermuslogga på sin kostym. Vem är Red Hood och hur kan han så mycket om Bat-familjen ... inklusive deras hemliga identiteter?

Samtidigt är Two-Face ute efter att hämnas på både Batman och Bruce Wayne ... för en gångs skull verkar Two-Faces båda sidor kunna samarbeta. Men de vill att Batman och Bruce Wayne ska komma och förhandla samtidigt ... Hur ska det gå till?

Som om inte det är nog, så har ett nytt hot bestämt sig för att förgöra Gotham ... den farliga och allseende roboten Brother Eye som på uppdrag av Wayne Enterprises har börjat övervaka staden ...

Ja, som vanligt för Batman lära sig en läxa ... om att inte underskatta vare sig skurkar eller medarbetare. Hans Bat-familj kan mer än vad han tror dem om. Speciellt den tredje Robin, som oftast bara får i uppdrag att gå ut med Bat-hunden Ace.

Den förste Robin gick vidare och blev Nightwing, men vad hände den andre Robin? Det är ett mysterium som löses under filmens gång.

En kul biroll innehas av Billy Batson, och som uppföljare är det som bäddad för Lego-Shazam!

Filmen har sjuårsgräns, men det är för många huvudpersoner - för många hjältar och för många skurar - för att filmen ska fungera som barnfilm. Det är pepprat med insider-jokes, som man uppskattar om man sett tidigare DC filmer (med 11 eller 15 års gräns).

Barnen gillar dock Legobitarna och att Robin bygger mycket med Lego under filmens gång.

För 11+ fans som är insatta i DCs universum är det här en riktigt kul liten film. Action, romance, massor av humor och massor av Legobitar ...

Och att Batman lyckas övertyga Two-Face att en pappersfigur är Bruce Wayne ... Det är kul! Även för sjuåringarna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.