onsdag 25 mars 2020

FILM: Uppskjutna eller inställda biofilmer pga Covid-19

Gal Gadot i Wonder Woman 1984.

I en tid då biobesök kanske inte prioriteras av publiken, och flera länder bommar igen biograferna, har filmstudios som Universal, Disney, MGM, Warner Bros och Paramount valt att flytta premiärer till senare datum. Och vissa har inte ännu fått senare datum ...

No Time to Die
Den 25:e Bondfilmen blev den första storfilmen att flytta på sig med anledning av coronaviruset. Istället för 3 april släpps den nu i november.

Pelle Kanin 2: På rymmen
Inte ens kaniner är resistenta mot smittan. Familjefilmen med James Corden och Margot Robbie i rollistan släpps nu den 7 augusti.

A Quiet Place Part II
Den efterlängtade rysaren med Emily Blunt skulle haft premiär 20 mars. Regissören John Krasinski skriver på Twitter att det inte är rätt tillfälle att släppa filmen. Paramount har inte satt något nytt datum.

Fast & Furious 9
Vin Diesel och Universal tar det säkra före det osäkra. Actionrullen med planerad premiär 22 maj blir nästan ett år försenad, och släpps 2 april 2021.

The Lovebirds
En romantisk komedi med Kumail Nanjiani och Issa Rae var tänkt för amerikansk premiär 3 april. Inget nytt premiärdatum i nuläget.

Blue Story
Det brittiska kriminaldramat skulle ha släppts i USA den 20 mars av Paramount. Något nytt datum har inte satts.

Mulan
Disney drar tillbaka "Mulan" med bara två veckor kvar till premiär (25 mars). Äventyrsfilmen förväntas locka stor publik i Kina, men just nu är det inte känt när den kommer att släppas.

The New Mutants
Fox-filmen som beskrivs som en skräckfilm i X-Men-universumet har ironiskt nog blivit försenad flera gånger. Nu kan vi glömma även premiärdatumet 8 april.

Antlers
Skräckfilmen producerad av Guillermo del Toro skulle ha gått upp på bio världen över i mitten av april.

Spring Uje, spring
Den svenska dramakomedin i regi av Henrik Schyffert missar sin biopremiär 20 mars. Anledningen är en oro för låga biosiffror, enligt TriArt film. Nytt premiärdatum kommer meddelas inom kort.

Trolls 2: Världsturnén
Den animerade uppföljaren till "Trolls" är planerad för världspremiär den 10 april. Men sedan Filmstaden stängde sina biografer (17 mars) flyttades svenska biopremiären till 2 oktober. Internationellt släpps denna redan direkt på streaming ...

Black Widow
Den 17 mars meddelades att superhjältefilmen "Black Widow" förlorar sitt premiärdatum i slutet av april. Marvel-hjältarrna får sitta i karantän tills vidare, och än så länge har vi inget nytt premiärdatum.

The Woman in the Window

Thrillern med Amy Adams och Gary Oldman skulle ha världspremiär den 15 maj. Det är inte längre aktuellt, och 20th Century Studios har ännu inte satt något nytt datum.

The Personal History of David Copperfield

Komedin med Dev Patel skulle upp i USA i början av maj, men även den stryks ur bioschemat tills vidare.

Spiral: From the Book of Saw
Chris Rock kom med idén till nästa film i "Saw"-franchisen, som fungerar som en spinoff eller reboot. Den 18 mars valde Lionsgate att plocka bort filmen som skulle ha fått biopremiär i mitten av maj.

Run
Thrillern med Sarah Paulson som överbeskyddande morsa siktade på en biopremiär i vår, men blir försenad på obestämd tid.

Antebellum
Janelle Monaé spelar huvudrollen i en övernaturlig rysare. Den svenska biopremiären var satt till 23 april. Lionsgate kommer att släppa filmen vid senare tillfälle.

Den hemliga trädgården
Den brittiska familjefilmen med Colin Firth har flyttats från 1 maj till ett obestämt datum i höst.

Downhill
Amerikanska remaken på "Turist" har Will Ferrell och Julia Louis-Dreyfus i huvudrollerna. Det har varit oklart om den svenska biopremiären i slutet av mars verkligen skulle bli av, efter svaga biointäkter i USA. Nu är den borta från Fox premiärschema.

Promising Young Woman
Carey Mulligan har huvudrollen i hämndfilmen som fått fina recensioner i Sundance tidigare i år. Svenska biopremiären var lagd till april, nu är det okänt om och när den släpps.

Psykos i Stockholm
Triart har flyttat Maria Bäcks dramafilm från april till 29 maj.

Brahms: The Boy II
Distributören Lucky Dogs meddelar (19 mars) att skräckfilmen med Katie Holmes får svensk biopremiär den 5 juni, istället för april.

David Attenborough: A Life on Our Planet

Världspremiären av David Attenboroughs nya dokumentär den 16 april kommer att skjutas upp till senare i år. Det gäller både biopremiären och den efterföljande premiären på Netflix.

Minioner: Berättelsen om Gru

Studion Illumination hinner inte få klart den animerade uppföljaren till i sommar. "Minioner 2" skulle släppts i början av juli men blir försenad. Studion, som ligger i Paris, är stängd pga Covid-19.

Funhouse
SF Studios har flyttat den svensk-kanadensiska rysaren "Funhouse" från 17 april till 25 september. Valter Skarsgård har en av huvudrollerna.

Hedersgästen
Atom Egoyans film skulle ha haft premiär 17 april. Biopremiären är flyttad till den 29 april, meddelar distributören Triart.

Wonder Woman 1984
Den 24 mars meddelade Warner Bros att deras efterlängtade superhjältefilm blir två månader försenad. Istället för i början av juni kommer Gal Gadot tillbaka som Wonder Woman i augusti.

Scoob!
Animerade filmen om Scooby-Doo och hans mysterieälskade människovänner skulle ha fått biopremiär den 15 maj. Filmen står just nu utan premiärdatum.

In the Heights
Lin-Manuel Mirandas musikal har blivit film med Jon M. Chu bakom kameran. Tyvärr kommer det dröja innan vi får dansa på Manhattans gator - filmen tappar sitt amerikanska premiärdatum 26 juni. Inget nytt datum har satts. Här i Sverige är den än så länge premiärsatt till 7 augusti - vi håller tummarna att inget ändras.

Mjölkkriget
Den viljestarka, upproriska mjölkbonden Inga bestämmer sig för att förklara krig mot det kooperativ som styr med maffiametoder i ett litet isländskt samhälle. Scanbox flyttar den svenska aprilpremiären till 22 maj.

Sångklubben
Peter Cattaneo, Oscarsnominerad för "Allt eller inget", är tillbaka med en ny dramakomedi om hur tillvaron kan förändras när man vågar uppträda tillsammans. Premiärdatumet 10 april ändras till 5 juni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.