söndag 15 mars 2020

Dotter saknad av Anna Jansson - Årets bästa påskekrim är här!


Författare: Anna Jansson
Titel: Dotter saknad
Format: Storpocket 
Serie: Bergslagens blå (del 1) 
Antal sidor 375 
ISBN: 9789113097350
Förlag: Norstedts 

Utgivningsdatum: 2020-03-04 


Kristoffer Barks dotter försvann spårlöst från sin egen möhippa för fem år sen. Kristoffer har aldrig gett upp hoppet om henne och tillbringar åtskilliga timmar med att leta efter henne.

I sitt jobb som kriminalinspektör får Kristoffer starta upp ett annat coldcase-fall som påminner om dotterns. När han börjar rota i det förflutna inser han att fallet har väldigt många likheter med dotterns försvinnande.

Det är roligt att läsa en bok som utspelar sig på hemmaplan och där jag känner igen alla platser som benämns i boken. Jag ser tydligt framför mig när Kristoffer går på stranden i Hampetorp och letar efter dottern Vera. All igenkänning bidrar till att jag snabbt kommer in i berättelsen och Kristoffers liv.

Hans liv är tufft, humöret är explosivt och han har ständig jour gentemot ex-frun Ella som gått ner sig bland alkohol och starka smärtstillande mediciner. Författaren pytsar ut små ledtrådar genom hela berättelsen som får mig att fatta misstankar om några specifika karaktärer, men i sista stund ändras plötsligt hela spelplanen och vi bjuds på en riktigt oväntad vändning. Det är en bok som jag vill läsa ut fort för att få veta hur berättelsen slutar, samtidigt vill jag inte att den ska ta slut, för jag vill vara kvar i Kristoffers värld ett tag till.

Jag har läst väldigt många böcker av författaren och gillar dem, men Dotter saknad är nog den jag gillat bäst av alla! Berättelsen är oförutsägbar, välskriven och spännande. Riktigt bra!

GS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.