lördag 14 mars 2020

FILM: X-Men Dark Phoenix - Ett storstilat farväl till hela serien!Regi:
Titel: X-Men Dark Phoenix
Medverkande: James McAvoy, Sophie Turner, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Nicholas Hoult m fl.
Land: USA, 2019
Distribution: 20th Century Fox

Aktuell: Finns på DVD, BD, VOD, 4K UHD, Steelbook

Extramaterial Blu-ray: Rise of the Phoenix: The Making of Dark Phoenix (5-Part Documentary) • Audio Commentary by Simon Kinberg and Hutch Parker • Deleted Scenes with Optional Commentary by Simon Kinberg and Hutch Parker

Extramaterial 4K UHD: Samma som BD-utgåvan, plus How to Fly Your Jet to Space with Beast


X-men Dark Phoenix är ett storstilat farväl till hela sagan. 

Man kan se det som slutet på de senaste 4 filmerna - eller slutet på de senaste 7 filmerna. 

Men hur man än ser det ... "it's the end of an era". Numera tillhör X-men Disneys del av Marvel eftersom Disney köpt upp 20th Century Fox. En del av Marvel (Spider-Man, Venom etc.) tillhör fortfarande Sony, men det är väl bara en tidsfråga innan alla seriefigurer finns i samma stall.

Dark Phoenix handlar om att förgås och att återfödas starkare än någonsin ... och det är Sophie Turner (känd som Sansa Stark i Game of Thrones) som har titelrollen som Jean Grey och Dark Phoenix och hon gör en fenomenal rollprestation som överglänser precis allt i X-men sagan. Det här är hennes film.
Vilken stjärna som Sophie Turner är!

Gamle Professor X och Magneto bleknar i jämförelse, och visst har man tröttnat på de gamla gubbarna med tiden. Deras "best frennemies" relation och deras ständiga schack-utmaningar - både på det stora och på det lilla brädet.

Beast och Mystique är de näst bästa och näst mest intressanta karaktärerna - Nicholas Hoult och Jennifer Lawrence gör det mesta av en dödsdömd kärlekshistoria.

X-men Dark Phoenix är på en och samma gång vemodig och optimistisk - en bitterljuv historia och en av årets vackraste "comic book movies".

PS. Extra snyggt omslag på Steelbook utgåvan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.