lördag 21 mars 2020

FILM: Rocketman - En lysande glittrande musikal med allt ljus på Elton John


Taron Egerton som Elton John i filmen Rocketman (2019).Hans musik inspirerar och hans liv överraskar, Rocketman är en spektakulär, musikalisk hyllning till Elton Johns mest älskade låtar och skildrar hur en blyg arbetarklass pojke växer upp i utkanten av London och blir en av de största rockikonerna i musikhistorien. 

Följ med på en otrolig resa med en stjärnspäckad rollbesättning, fylld med unika musikframträdanden som inte liknar något du tidigare sett.

Medverkande: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howard m.fl.

Extramaterial DVD: It's Going To Be A Wild Ride: Creative Vision • Music Reimagined: The Studio Sessions • Sing-Along

Extramaterial Blu-ray & 4K UHD : It's Going To Be A Wild Ride: Creative Vision • Music Reimagined: The Studio Sessions • Sing-Along • Over 75 minutes of bonus content


Rekommenderas varmt!

Rocketman är som en teatermusikal i filmform, där alla scenövergångar och scenbyten och klädbyten görs så himla snyggt ... Man kan riktigt tänka sig den här filmen gå för fulla hus som musikal på Broadway och The West End ... Man har verkligen fokuserat på det sceniska och snygga lösningar ...

Taron Egerton lyckas faktiskt vara riktigt lik Elton John, främst tack vare de spektakulära kostymerna, men det är lustigt att tänka sig att Taron, som är känd som en riktig "snygging", nu har gjort biopics om två av de mest kända britterna som är kända för att vara ... ja, i bästa fall "fulsöta".
Eddie the Eagle (filmen om den osannolike brittiske backhopparen) och Rocketman (filmen om Elton John) är faktiskt gjorda av samma team.

Och artisktisk talang överlappar varandra också om man tar med Billy Elliot och Bohemian Rhapsody i beräkningen. Fokusen ligger på maffiga spekakulära musiknummer - men Rocketman är mer fantasy och musikal än de två tidigare filmerna. Original-Billy-Elliot, alias Jamie Bell, dyker upp som Elton Johns sympatiske låtskrivarpartner och han gör filmens bästa och trevligaste rollporträtt: den lojale vännen. Det gör Rocketman till en fantastisk bromance.

Hunken från Game of Thrones, Richard Madden, gör ett osympatiskt bad-boyfriend porträtt, i stil med det som Alan Leech (Dowton Abbey chauffören) gjorde i Bohemian Rhapsody.

Rocketman väjer inte för svåra och traumatiska ämnen --- man tar upp Elton Johns självmordsförsök, ätstörmingar, drogproblem, ångest och så vidare --- men man lyckas ändå på något sätt göra feelgoodmusikal av det hela. För att Elton Johns musik innerst inne är så livsbejakande och positiv ...
och för att dessa ämnen behandlas i musikalnnummer, ibland tre på raken, där Elton kan försöka dränka sig i poolen (och sjunga duett under vattnet med sitt eget barn-jag) åka in på sjukhus och skjutas upp i en raket i rymnden och landa på scenen mitt i en ny turné ...

Rocketman går  verkligen i raketfart!

Även väldigt bra barnskådespelare, som spelar Elton John som ung. Den yngste av dem är på pricken lik det musikaliska underbarnet som en gång hette Reginald Dwight och som blev känd som Elton John ...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.