lördag 22 december 2018

SCEN: P-Floyd Welcome to the Machine på Liseberghallen - Mäktigt, maffigt och makalöst!Artist: P-Floyd
Titel: P-Floyd - Welcome to the Machine Tour 2018
- The Dismantling and reassembling of Wish You Were Here
Medverkande: Jan Stumsner - gitarr, Hans Lundin - sång och gitarr, Mats Nilsson - keyboard och sång, Håkan Norlin - keyboard, Peter Holmstedt - bas, Klas Anderhell - trummor, Thomas Alm - saxofon, Marica Lindé - kör, Eleonor Ågeryd - kör.
Plats: Lisebergshallen (22 december)
Publik: Fullsatt


WOW. 

Tre bokstäver räcker egentligen för att sammanfatta upplevelsen av att se och höra P-Floyd.

Det här bandet gör något helt unikt --- de gör en show som är mer som en teater eller en musikal än en konsert ... Hela konserten har en story arc, en berättelse, men samtligt finns här också små stycken som är som fulländade mini-musikaler i hela det perfekta bygget. Varenda kugge sitter där den ska. Welcome to the Machine!

Ljud- och ljusshow är egentligen otillräckliga ord, för som P-Floyd använder ljudet och ljuset, vi blir helt omslutna av en musikalisk, visuell upplevelse, som en mäktig, gigantisk happening.


Man behöver inte ens tycka om Pink Floyd för att älska P-Floyd, som är ett av världens bästa konceptband. De kommer från Dalarna och hemmaplan är Dalhalla, och som äkta Dala-musiker har de givetvis en fiol med sig! (Jaaaa ... Allmänt jubel!).

Visst är det värt en trip till Dalarna bara för att se och höra P-Floyd. Men nu, lagom till jul, är P-Floyd vänliga nog att ge sig ut på vägarna för att sprida sin fenomenala show ute i landet. Man kan kalla det en smygpremiär, Göteborg, Linköping och Stockholm står på turnélistan. Till våren kommer Karlstad, Västerås, Örebro, Gävle, Kalmar, Växjö och Malmö att få besök av P-Floyd och deras gigantiska, fantastiska ljud- och ljusshow.


Bandet sammanfattar själva kvällen så här: Vi ska spela minst en platta. Och vilken Pink Floyd platta som står i fokus är knappast någon överraskning. Wish You Were Here ... är verkligen en tanke som man kan skicka ut till alla de som borde ha varit här och upplevt ett odödligt album bli tolkat på detta vackra, fulländade och teatraliska sätt. Det hela är som ett konstverk. Det händer så mycket hela tiden, allt är som en enda sömlös berättelse, en enda låt som man sjunker in i, en enda story som har allt att berätta, inget att förklara och massor av gåtfulla frågor att ställa.

Det är svårt att tänka sig att något kan överträffa detta, men efter att sista låten på plattan klingat ut, fortsätter man helt sonika med publikens favoriter, och The Wall får ju ett enormt gensvar från alla Pink Floyd fans på plats. Allsångsstämning! Det här är en otroligt vacker och generös show, där det känns som om man får flera föreställningar levererade, inte bara en.


Det är mäktigt, maffigt och makalöst!

Om P-Floyd kommer till en arena nära dig under våren 2019 ... Passa på! Det här är en upplevelse som saknar motstycke!

B.Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.