lördag 1 december 2018

Bästa julboken! Decemberäventyret - En resa genom Sveriges alla landskap!Lägg vantarna på dessa två böcker! Bums! Text och bild av Karin Linderoth!

Decemberäventyret! Bästa julboken! Alla kategorier!

Dessutom: den här boken håller så himla bra året runt, man återvänder gärna till den här berättelsen, om och om igen!

Det här känns som en klassiker! Direkt!


Flytta på dig Nils Holgersson, vi har fått en ny Sverige-resenär att älska!

Vätten Valle och skogsmusen Maja är bästa vänner och de bor på en gård i Småland --- men de råkar av misstag hamna ända uppe i Norrbotten. De vill verkligen hinna hem till jul, och under sin spännande färd så reser de genom alla Sveriges landskap och alla landskapsdjur och landskapsblommor presenteras under läsningens gång, samtidigt som historien är fartfylld och spännande. Man lär sig en massa om Sverige under läsningens gång -- men utan att märka det. Man lär sig också en massa om svenskt hantverk, utan att märka det. Massor av klassiska gamla mönster finns i illustrationerna, det är bara att spana och leka handarbetes-deckare ... snacka om kul led-trådar!


Kolla in de små detaljerna, till exempel broderiet ...

Decemberäventyret marknadsförs som barnbok, men jag skulle vilja säga allåldersbok. Hög kvalitet på både text och illustrationer, det här är en riktig kulturskatt som förtjänar att bli minst lika berömd som Nils Holgerssons underbara resa!

Som förresten japanerna älskar ... för mitt inre öga ser jag Decemberäventyret som animé, japanerna älskar allt smått, en flygande vätte är en så bra hjälte ... men det blir svårt för någon annan att fånga kvaliteten och detaljrikedomen i illustrationerna. Varje illustration är ett konstverk, ner till minsta fjärder, minsta hårstrå, minsta broderistygn ...

Det här är en bok att älska. Den hamnar på favorithyllan!

Rekommenderas varmt!

Lägg gärna också vantarna på kompisboken Våra svenska landskapsdjur och landskapsblommor --- 100 % faktabok och lika vackert illustrerad som Decemberäventyret!

Tips: för alla som älskar fantasy, missa inte boken om drakägg av samma författare och illustratör --- det är den vackraste bok som någonsin gjorts om drakar! Den perfekta julklappen till alla fantasy-älskare!

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.