lördag 1 december 2018

En klurig jul - Spännande läsning som räcker ända fram till julafton!

För sjunde året i rad kommer adventsboken som vi alla längtar efter - en högläsningsbok i 24 kapitel. Börja första december och läs ett kapitel om dagen ända fram till julafton.

Men det är VÄLDIGT svårt att hålla sig till ett kapitel om dagen! När det är så spännande!


Det har varit stor variation på berättelserna och illustrationerna i Rabén & Sjögrens adventsboksserie --- och det finns två klara favoriter: Skorsstensjul och den här boken: En klurig jul. Skorstensjul åker fram till och med när det är sommar! (Ja, uppföljaren utspelar sig ju när det är sommar och heter Älvsommar!) Få se om den här boken kommer att komma fram lika ofta ...

Berättelsen påminner om en älskad barnboksklassiker på film: E.T.

I En klurig jul måste huvudpersonen Rutan hjälpa en snäll och vilsen rymdvarelse att hitta hem igen. De försöker också på olika sätt att "ringa hem" alltså kontakta resten av familjen.

Sedan är det också så klurigt uträknat att Rutan önskar sig en kompis och det får hon både i den snälla utomjordingen och genom att andra också ställer upp och hjälper till med hennes uppdrag. När boken slutar är utomjordingen på väg hem för att fira sin typ av jul, och Rutan är kvar på jorden med sina två nya kompisar.

Berättelsen innehåller gott om julstämning, Ingelin Angerborn är känd för mys-rys, men det här är mest skratt-mys! 

Illustrationerna av Per Gustavsson är alldeles på pricken, fångar humorn och spänningen, men också ett stråk av vemod och längtan --- längtan hem och längtan efter en riktigt bra kompis. 

Den här boken innehåller allt som en riktigt bra julbok --- och en riktigt bra berättelse --- behöver!

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.