lördag 1 december 2018

Kalle Anka i Kalmar - Kalle Ankas bästa julklapp kommer tidigt i år!


Serieruta på Kalmar Slott och omslag till Kalle Anka & C:o nr 48


I nya numret av Kalle Anka & C:o har världens mest kända anka landat i den småländska myllan. Tillsammans med Knattarna och farbror Joakim kommer Kalle Anka till Kalmarför en rafflande skattjakt.

Bakgrunden till serien är en omröstning i tidningen Kalle Anka & C:o i början av 2018. Itidningen fanns tre svenska städer ankifierade och läsarna fick rösta om vilken stad som ankorna senare i år skulle besöka. Efter en spännande omröstning där Kuleå (Luleå) ochKallemar (Kalmar) turades om att ta ledningen, stod det alltså klart att ankvännerna skulle till Kallemar.

Serien som har fått namnet ”Skattjakt i Småland” handlar om att farbror Joakim får reda på att en avlägsen släkting hade en skatt ombord på ett skepp som sjönk i Kalmarsund på 1600-talet, och ankorna ger sig iväg för att bärga skatten.

-Staden i serien är så noggrant tecknad efter Kalmar så den fick faktiskt heta Kalmar iserien också. säger Anna Bergström, projektledare för Kalle Anka & C:o.

Namnet Kallemar kommer att finnas ändå, men på ett annat sätt. I serien finns många kända miljöer för Kalmarborna - många existerande byggnader och platser, bland annatKalmar slott och stadshotellet.

Serien ”Skattjakt i Småland” är med i Kalle Anka & C:o nummer 48 som kommer ut i butik den 27 november. Manuset är skrivet av Stefan Printz-Påhlson och teckningarna är gjorda av Paco Rodriques.

Missa inte! Underhållning och historia och mysig stämning allt i ett paket!
BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.