söndag 30 december 2018

Hälge - Vår juligaste älg! - I två nya volymer!Hälge är verkligen något att hänga i julgranen! Eller: att lägga under granen!

Visst säger man Glad Jul-helg --- eller är det Glad jul-älg? Vid det här laget är det ju en kär tradition att det kommer ut ett par nya Hälge-album lagom till jul. Trevlig julläsning, eller snarare vinterläsning, för egentligen har väl inte älgar så mycket med julen att göra, förutom att man säger God H-Älg?


Hälge - Stora Boken om Hälgerån är inbunden med mjuka pärmar och har massor av serier i sig, de flesta består av 3-4 rutor. Kärnfullt och koncist fångas glesbygdsångest och allmän ångest ... Lars Norén hade behövt 3-4 timmar för att åstadkomma samma sak!Givetvis är Hälge huvudperson, men det finns även kul serier där inte Hälge är med över huvud taget och allt som talar är ine djur (eller människor) --- en av de roligaste serierna innehåller till exempel talade träd. Som är avundsjuka på att fåglarna flyger söderut medans de själva står kvar!Den inbundna Hälge-boken Ingen rök utan älg innehåller färre serier (jämförelsevis) men har även annat skoj, som sidor med skämt och ordvitsar och en massa kul naturfoton  där man lagt till pratbubblor ... Inspirerande för att hitta på kul saker själv och busa till det lite med årets foton! Allt kan bli kul! Till och med ett foto av ett träd!

De båda Hälge-böckerna kompletterar varandra på ett bra sätt och det finns inte en serieruta och inte ett skämt som är likadant!

Underbart!

Ett gott skratt förlänger livet! Och om alla vore vegetarianer skulle det förlänga livet för alla älgar. Men ... vad skulle de stackars träden säga då? Förmodligen ... (se pratbubbla ovan!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.