lördag 1 december 2018

Bästa adventskalendern: Pixi Adventskalender av Emilia Dziubak


Vad kan vara mysigare än att vänta in julen med 24 härliga Pixiböcker, som finns bakom luckorna i en stor, lyxig och rolig julkalender, som är vackert illustrerad av Emilia Dziubak.

Djuren på den stora tavlan påminner faktiskt om allas favoritdjur från Fantastic Beasts 1 och 2 - Nifflern! (Glöm bort Harry Potters uggla som kom flygandes med post, nu vill alla ha en egen Niffler att jaga skatter med!)

Adventskalendern är en fin jultavla som man med fördel kan hänga eller ställa var som helst och njuta av hela tiden fram till jul. Och varje dag fiskar man upp en ny berättelse ur djurens magiska damm!

Är inte det som att gå på skattjakt med sin niffler, säg?!

De flesta av böckerna i kalendern är traditionella berättelser, men några är också trevliga små pysselböcker.

Kalendern innehåller Pixiböcker av många välkända författare och illustratörer.

De här titlarna finns med i kalendern: Astrids bibliotek av Martin Widmark och Emilia Dziubak, Nova spelar innebandy av Gittan Ahonen Gunnarzon och Sara Julin Ingelmark, Super-Charlie och den försvunna tomten av Camilla Läckberg och Millis Sarri, I väntan på julen av Sara Hedenberg och Stina Lövkvist, Sagan om den lilla lilla gumman av Elsa Beskow, Floras naturpysslor av Kristina Digman, Bo tappar en tand av Morten N. Pedersen, Katten Njas bok av Martin Widmark och Emilia Dziubak, Miso och vattenpölen av Millis Sarri, Vi går till lekparken av Nils Andersson och Fredrik Dimrå, Bojan kör loket av Johan Anderblad och Filippa Widlund, Pelle Svanslös har kul med klockan av Gösta Knutsson och Ingrid Flygare, Nej! av Stina Wirsén, Finfina flygplan av Anders Nyberg, Kattstugan av Maria Frensborg och Maja Sten, Julsånger med illustrationer av Bullas Jonas Jansson, Brillos otursdag av Annika Samuelsson, Så funkar det! av Mats Wänblad, Pingvinen som flöt bort av Bullas Jonas Jansson, En solig dag av Ingrid Flygare, Bebbe pussar av Mervi Lindman, Sagasagor av Josefine Sundström och Emma Göthner, En egen drake av Magnus Ljunggren och Mats Wänehem, Castor och Mo av Marcus Olsson och Nai Doug.

Vad är Pixiböcker? Svar: små kvalitetsbilderböcker som har lästs och älskats av flera generationer barn och de har sedan mitten av 1950-talet sålts i över 60 miljoner exemplar i Sverige.

Av de 24 böckerna i kalendern ... vilken blir just din favorit, som du vill återkomma till, om och om igen?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.