onsdag 9 april 2014

Tippens finaste färger

Tippens finaste färger
 

Favoritfärger och favoritsaker med en favoritvalp

Vilken är din finaste färg?Vilken är din finaste färg?Eric Hill
Tippens finaste färger
B. Wahlströms
Tippen gillar färger. På omslaget till Tippens finaste färger står hundvalpen Tippen på bakbenen och målar med framtassarna på en målarduk som är uppställd på ett stort staffli. Tippen målar med gult, rött och grönt. Tippen målar med alla grundfärgerna.
Tippen tycker om alla möjliga färger. När vi öppnar boken får vi börja med den röda fliken. Rött som i äpple. Tippen gillar rött. Tippen gillar röda nyckelpigor, sin klart röda segelbåt och den fina, röda traktorn. Tippen gillar röda tomater och en röd efterrätt, som ser ut som gelépudding. En mycket populär engelsk efterrätt (som också finns i grönt). Röda paket och röd hink och spade för att leka på stranden tycker Tippen också om.

Nästa färg Tippen tycker om är orange. Orange nalle, orange morrötter, orange krabba, orange höna, orange läsk … till och med en orange katt!

Gult gillar väl alla - här sitter Tippen och bygger ett gult sandslott under en gul sol. Gult står också för gula, mogna bananer, gul citron och gul ost och gula kycklingar. Påsken - here we come!
Grönt står för blad och ärtor men också för Tippens egen matlåda, Tippens solglasögon, Tippens leksaksbåt och Tippens telefon.
Blått är lastbil, krita, väska, bil, boll och sparkcykel. Lila är en fin lila bok som Tippen läser i, druvor, en fjäril, sylt, en ballong och en häx-hatt.
Rosa är för sockervadd, en glad gris, en kaka, en blomma och snäckor. Rosa står också för strumpor och sandaler (även om jag aldrig sett Tippen ha sådana på sig - men han kanske gillar att gnaga på dem?)

Slutligen förkunnar boken att Tippen tycker om regnbågens alla färger! Frågan ställs: Vilken är din finaste färg? Man kan ju själv ordna sina favoritsaker efter färg!
Boken är lättsamt och pedagogiskt upplagd, med tjocka blad och flikar med olika färger så man snabbt kan hitta Tippens olika favoritsaker i boken.

Alla sakerna är sånt som hänger ihop med barndomen, speciellt engelsk barndom, som att ha en röd traktor att leka med, att älska sin hink och spade, och att se fram emot en röd gelédessert.
Eric Hill har gjort mängder av böcker om den populära hundvalpen Tippen, som heter Spot i original. Tippen är en oemotståndlig barnbokskaraktär, enkelt men effektfullt ritad och lika pigg på upptåg hela tiden! Ett antropomorfiskt djur som är en blandning av busig hundvalp och lekfullt barn. Alla har vi våra favoritsaker och favoritfärger! Även om vi inte gnagar på dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.