tisdag 8 april 2014

Min första fågelbok


Fågelspaning för hela familjen

Coolast utseende av alla djurens ungarCoolast utseende av alla djurens ungarAnja Baklien
Min första fågelbok
B Wahlströms
Har du tänkt på hur olika fåglar låter? Småfåglarna kvittrar glatt, änderna kvackar, måsarna skriker. Ugglorna hoar och hackspettarna trummar med näbben mot trädstammen. Kanske har du också blivit väckt av kvittrande fåglar utanför ett fönster en tidig vårdag. Fåglar är de enda djur som har fjädrar. Det ger dem den fantastiska egenskapen att kunna flyga.
Vissa fåglar är flyttfåglar - de flyr söderut när vintern kommer till norden. Andra stannar kvar - de kallas för stannfåglar. Och uppskattar lite extra frön på fågelbordet.
Med min första fågelbok lär man sig att hålla koll på de vanligaste fåglarna, boken är lagom stor att ta med sig och fylla i “jag har hittat dig!” och “när ?”rutorna .
Fotografierna är ett-med-naturen-tjusiga, tydliga, och gör det lätt att identifiera fåglarna.
Fåglarna är indelade i fyra olika kategorier: Fåglar vid vatten, Fåglar i skogen, Fåglar i städer och parker och Fåglar på myrar.
Fåglar på myrar kategorin innehåller bara en fågel: trana. Att ta ut på trandans kan vara väl värt det för att fylla i denna “har sett” ruta! Annars är fåglar i städer och parker den lättaste kategorin att få full: duva, kråka, gråsparv och skata är sådana fåglar som de flesta sett någon gång. Lägg till björktrast, svala och sädesärla och så har du fullt hus!
Fåglar i skogen och Fåglar vid vatten kan vara en större utmaning att hitta alla …. Men alla ugglorna delar i alla fall på en sida. Skulle man hitta varje uggleart skulle det vara en betydligt större utmaning! Speciellt att hitta den fridlysta fjällugglan, nu känd som Harry Potter ugglan.
Coolast utseende av alla djurens ungar har förmodligen skäggdoppingen . Ungarna är zebrarandiga! Men detta är ju något som fungerar som perfekt kamouflage i vassen …
Min första fågelbok är rekommenderad från 6 till 9 år, men innehåller många kul och matnyttiga fakta för hela familjen, alla åldrar inkluderade.
Dessutom är det kul att rita av fåglarna. Så där bra fågelfoton får man sällan själv!
Belinda Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.