måndag 7 april 2014

En mördarkatts dagbok

Anne Fine - En mördarkatts dagbok
 

Diary of a Killer Cat intar Sverige!

Katten dödar!Katten dödar!Anne Fine
En mördarkatts dagbok
Översättning: Caroline Bruce
Illustrationer: Emma Göthner
Lilla Piratförlaget
Anne Fine är en av Storbritanniens bästa och mest prisbelönta författare, känd för att blanda allvar och humor i sina barn- och ungdomsböcker. Anne Fines Killer Cat Diaries (det finns sex böcker i serien hitintills) är moderna humorklassiker, som älskas av både unga och äldre läsare - och av både kattälskare och hundälskare! Nu kommer den första delen om den busiga katten Tuffy ut på svenska!
Hur kommer det sig att en hundälskare som Anne Fine blir känd för att skriva en av världens mest älskade och översatta kattböcker? Det hela är en lång historia.
En gång för länge sedan bodde Anne Fine och hennes man, båda hundälskare, i Kalifornien, och när de skulle flytta hem till Storbritannien igen blev den yngsta dottern så lessen över att lämna sin skola och sina vänner att hon blev mutad med löftet att få en egen kattunge i Storbritannien. Dottern växte snabbt upp och försvann till universitetet, glömde bort sin katt och plötsligt hade de båda hundälskarna, Anne Fine och hennes man, fått en hemsk katt på halsen. För den söta kattungen växte snabbt upp och blev den fullfjädrade “killer cat” som skildras i böckerna.
Det mesta som skildras i böckerna har hänt “på riktigt” och medan kattälskare kan njuta åt hur smart och beräknande Tuffy är (allt skildras ur kattens synvinkel) kan hundälskare i sin tur få vatten på sin kvarn - “där ser ni hur lömska och beräknande katter egentligen är!”
Nu när Diary of a Killer Cat har blivit en bästsäljare på över 40 språk över hela världen känner sig Anne Fine mycket mer vänligt sinnad gentemot den numera bortgångna katten som skildras i serien.
Men att skaffa katt - det gör hon aldrig mer, säger hon bestämt: “I sådana fall lämnar jag hellre kvar ett barn i Kalifornien!”
Killer Cat böckerna är en serie humorpärlor för hela familjen. Oavsett vilket favoritdjur man annars har, engagerar man sig i Tuffy och hans äventyr!

Belinda Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.