lördag 1 mars 2014

FILM: 2 Guns

En "bromance" med många förhinder


2 Guns är ett försök att uppliva de gamla Dödligt vapen filmerna, den här gången med Denzel Washington i den äldre huvudrollen och Mark Wahlberg som den yngre, mer hetlevrade killen (Mel Gibson killen).
 
Mark Wahlberg är riktigt rolig i sin roll, även om han inte kommer upp i de dramatiska och komiska höjder som han höll i den svarta dramakomedin Pain & Gain.
 
2 Guns har nämligen inget djup, det är bara ren actionkomedi och mycket yta, men efter en ganska trög inledning med vem-lurar-vem tema som fortsätter i en evighet, så tar filmen fart och sista halvtimmen är riktigt bra – och då får man äntligen valuta för den tid man investerat i att försöka hänga med i alla snåriga vändningar!
 
Men Denzel Washington är, för att använda några ord från Dödligt vapen filmerna, ”too old for this shit” och för gammal för sin on-screen flickvän Paula Patton. Fast det visar sig att hon också har James Marsden snygge karaktär som pojkvän … Medan Denzel och Marks karaktärer är upptagna med att lura varandra, finns det andra som är upptagna med att lura dem båda två … och de får sluta vara ovänner och lita på varandra om de över huvud taget vill överleva!

Regi: Baltasar Kormákur
Medverkande: Mark Wahlberg, Denzel Washington, Paula Patton, Edward James Olmos
Bill Paxton, Robert John Burke, James Marsden
USA, 2013
Universal Sony Pictures Home Entertainment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.