tisdag 18 mars 2014

Tom Tits roliga tricks


Mer om Tom Tits experiment finns att lasa på www.tomtit.seMer om Tom Tits experiment finns att lasa på www.tomtit.seTom Tits roliga tricks

Klas Fresk, Lasse Levemark
Tom Tits roliga tricks
Alfabeta
Hur tänder man ett lysrör med en kam? Hur gör man en varmluftsballong av en te-påse? Och hur kan man göra rörliga bilder med penna och papper?
En av de absolut roligaste skolutflykterna var till Tom Tits experiments.
Detta magiska ställe där naturvetenskap är lika coolt som något ur en Harry Potter bok och har sin svenska adress i Södertälje --- men det går även lätt att göra Tom Tits tricks på hemmaplan!
Tom Tits roliga tricks består av 44 enkla, spännande och överraskande experiment som man kan göra hemma vid köksbordet eller i skolan för att roa, undersöka och inte minst för att imponera på andra.
I boken Tom Tits roliga tricks får man bland annat lära sig hur man gör en fackla av en apelsin, rörliga bilder med bara penna och papper och en fontän med lite vatten och en ballong. Det här är “pyssel” och experiment som inte kräver svindyra inköp i överprissatta hobbyaffärer --- det är helt enkelt bara att köra igång och experimentera på hemmaplan med vad man har!
En kul bok med experiment som passar både utomhus och inomhus. Och som visar att naturvetenskap är riktigt magiskt skoj!
Mer om Tom Tits experiment finns att läsa på: www.tomtit.se

Belinda Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.