lördag 29 mars 2014

William monsterjägaren


 

Framtiden ser ljus utFramtiden ser ljus utHemlig kompis sökes!

Anders Dahlström
William monsterjägaren
Opal
Det är inte lätt att vara ensam, när man inte vill vara det. Det är ännu värre att aldrig få vara i fred. William är ensam, utsatt, mobbad, klädd i avlagda paltor som en gång varit hans syster. William vill ha en vän. Det mest logiska är att gå på monsterjakt. Med ett monster som vän kommer ingen att våga sätta sig på honom! Eller sätta sig upp mot honom över huvud taget. I Williams fantasi hittar han en minotaur-liknande varelse som kan följa med honom överallt.
William monsterjägaren är som en avlägsen syssling till den ensamme pojken i Låt den rätte komma in --- eller till Alfons Åberg som hade sin hemlige vän Mållgan, tills han kom på att det var bättre att ha en riktig vän, en som syns och som inte försvinner när stora killar kommer och är elaka.
William hittar också en riktig vän, en flicka som också är klädd i någon annans avlagda paltor. Flickan har en storebror. William har en storasyster. De har mycket gemensamt. De har ett litet äventyr i skogen tillsammans och delar lika när det gäller provianten.
Framtiden ser ljus ut för William. Även om han inte lyckades hitta ett monster.
William monsterjägaren är en lagom spännande bok för 3-6 års åldern, med stora, färgglada uppslag.
Belinda Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.