söndag 2 mars 2014

FILM: Runner Runner

 

 

Play. Or be played.

Richie (Justin Bieber) har som mål att spela sig genom Princeton college. Han kan inte få några studiemedel, för han har haft för hög inkomst – men den inkomsten är nu borta. Bortspelad på akter. Richies nya spelmani är online-poker. Richie vet att han har kommit på hur man knäcker online-spelen, han tycker att han gör allt rätt, men ändå förlorar han. Han inser att någon fuskar.
 
Richie åker till Costa Rica för att konfrontera den som han tror blåst honom på hans pengar: spelkungen Ivan Block (Ben Affleck) och faller pladask för Ivans snygga flickvän (Gemma Arterton) och blir förförd av Blocks löften om snabba pengar. Richie hoppar av college i tron att här kan han tjäna storkovan utan att jobba hårt.
 
 
Men det finns inget som heter en gratis lunch ... Om man retar upp Ivan Block kan man mycket väl bli lunchen själv, serverad till hans kära krokodiler.

Snart inser Richie att allt inte är som det verkar, han blir utnyttjad av Block och utnyttjad av FBI (som vill fånga Block) och för att vinna det här spelet måste Richie helt enkelt utmanövrera de två hoten mot varandra … Kanske med hjälp av Ivans vackra men försmådda flickvän?
Runner Runner är en alldeles lagom ruggig och spännande thriller, det finns våldsamma scener, men inte mardrömsvåldsamma, det finns roliga scener, men det slår inte över i tramsig actionkomedi och det finns romantiska scener … men inte så att filmen tappar fart.
Runner Runner är alltså helt enkelt perfekt action-avkoppling med jämt, högt tempo … ungefär som en löpare som är inne på att vinna en guldmedalj genom att inte rusa på för hårt!
Regi: Brad Furman
Medverkande: Justin Timberlake,Ben Affleck
Gemma Arterton, Anthony Mackie, Michael Esper
Oliver Cooper, Christian George m.fl.
USA, 2013
FOX-Paramount

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.