fredag 28 mars 2014

FILM: The Counselor - Snabba Cash, extra de luxe


 Mycket yta, lite innehåll!


82 år gammal manusdebutant!
Den Pulitzer-prisbelönade författaren bakom The Road och No Country For Old Men gör nu, 82 år gammal, debut som manusförfattare till The Counselor. Regi av Ridley Scott och mängder av Hollywood kändisar på affischen. Det ser bra ut på pappret. Och på affischen. En Snabba Cash livet extra de luxe, ungefär. Men de svenska Snabba Cash filmerna är faktiskt mycket, mycket bättre! Bättre dialog, bättre karaktärer (som man faktiskt bryr sig om) och mindre Armani, diamanter och dyra sportbilar. The Counselor blir bara snygg yta, omständlig dialog och en massa filosofiskt babbel, när folk borde göra något istället.

 

”Alla dör, till och med Brad Pitt”. Så beskriver en besviken åskådare The Counselor och ja, det kan man ju säga. Nu dör ju inte alla, men många, av de stora namnen.

Cameron Diaz, komplett med leopardtatueringar och två husdjurs leoparder ska vara boven i dramat, det är lite som om Cruella De Vil rymt från Disneyfabriken. Cameron Diaz gör en överspelande och helt otrovärdig karaktär.

Planteringarna hur övriga stjärnor ska mördas (Brad Pitt, Penelope Cruz och Javier Bardem) är övertydliga som en gigantisk neonskylt i öknen.

The Counselor är mycket yta, inget djup och inga karaktärer att bry sig om. Fast huvudpersonen, den namnlöse the counsellor själv, ska föreställa advokat, precis som Jens Lapidius.

En av replikerna i filmen (yttrad av Javier Bardem) är att kvinnor kan förlåta en man allt, utom att man tråkar ut dem.

Detsamma kan sägas om en biopublik. De kan förlåta en regissör allt, utom att han tråkar ut dem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.