lördag 22 mars 2014

FILM: The ButlerOne Butler
Seven Presidents
Changing History


En verklighetsinspirerad historia av Oscarnominerade Lee Daniels (Precious) med en stjärnspäckad skådespelarensemble ledd av Forest Whitaker och Oprah Winfrey.

Du ser ingenting, du hör ingenting - du ska bara tjäna. Med de ledorden började Cecil Gaines, (Forest Whitaker) sin långa trogna bana i Vita Huset.


Mellan åren 1952-1986 arbetade han som butler för inte mindre än 7 presidenter. Från maktens innersta rum bevittnade han många av de stora och dramatiska historiska händelserna i världs- och segregationspolitiken. Han blev vittne till både goda och onda gärningar, men förblev lojal mot Vita Husets presidenter ända fram till sin pension.

För många inom politiken var han inte "bara" en butler, utan en sann vän och förtrogen. Filmen är baserad på en artikel publicerad i Washington Post av journalisten Wil Haygood den 7 november 2008 om Eugene Allen, en av Vita Husets mest lojala medarbetare någonsin.

En stjärnspäckad film som ger en överblick över amerikansk politik under många decennier!

Robin Williams som Rosevelt

James Marsden som Kennedy

John Cusack som Nixon

Alan Rickman som Reagan ...

och Jane Fonda som Nancy Reagan!

Forrest Whitaker och Oprah Winfrey är mycket fina och  trovärdiga tillsammans som det strävsamma gamla paret som håller ihop i vått och torrt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.