torsdag 12 december 2019

Sune vs Sune - Uppladdning inför nya biofilmen!


Författare: Sören Olsson, Anders Jacobsson
Titel: Sune vs Sune
Serie: Sune
Illustrationer: Lovisa Lesse
ISBN: 9789176213797
Förlag: Egmont Publishing 

Handling: När Sune ska börja i fjärde klass möts han av en obehaglig överraskning. En ny klasskamrat sitter på hans plats och till råga på allt heter han också Sune! Den nya Sune är rolig, snygg och populär. Tänk om Sophie plötsligt föredrar att vara med den nya Sune. Det får inte hända! Som tur är har Sune sin familj som hjälper honom i kampen om vem som är den bästa tjejtjusaren i klassen!

Det är kul att läsa Sune vs Sune som uppladdning inför den nya filmen. Men hur lik är boken förra årets julsuccé Sune vs Sune? Filmen är faktiskt lite bättre, eftersom väldigt bra barnskådespelare - Sune och Sune och Sophie och mest av alla Håkan Bråkan! - hjälpte till att höja intrycket. Dessutom var föräldrarna mycket roligare och gjorde en massa töntiga saker som är strukna från boken. Som pappas scener på skatteverket, och mammas jakt på en ny bil ...
Fokus på avundsjukan är dock densamma. Men Sune har liksom förändrats. Han brukade vara snäll, töntig, charmig ... i den här boken framstår han mest av allt som elak. och han är inte nån tjejtjusare längre, han tjusar inte en enda tjej, och Sophie är mer som en kompis som han avundsjukt inte vill ska leka med någon annan kompis ... Kanske är detta #Metoo Sune som vi bevittnar, som slutar flirta och drömma om tjejer ... Istället har han blivit barnslig och leker i lekparken och låtsas ha superkrater när han slåss mot aliens  ... verkliga mellanstadieungar har tv-video-data-mobilspel och massor av prylar och snackar om hur mycket de gillar Terminatior och Tarantino-filmerna. Kolla in intervjun med Ellis Gert som spelar Sune - Once upon a time in Hollywood var hans favoritfilm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.