lördag 14 december 2019

Faktakalendern 2020 - En pigg jubilar som sätter guldkant på tillvaron!


Författare: Olika författare till olika artiklar
Titel: Faktakalendern 2020
Serie: Faktakalendern (50)
ISBN: 9789155267438
Förlag: Bokförlaget Semic

Fullt av omistliga, skärmfria fakta och tusen saker som du inte visste att du ville veta mer om! 

Faktakalendern är den perfekta uppslagsboken för alla tillfällen ... och ligger varje år i topp bland Sveriges mest sålda fackböcker. Unika sammanställningar av fakta och statistik från databaser du inte kommer åt själv. 

Dessutom kan man använda Faktakalendern som "dagbok" och varje dag notera intressanta nyheter - vad som händer i världen, i Sverige eller i den egna stan ...
Faktakalendern är en favoritbok varje år! 

Delvis samma saker, fast uppdaterade, och delvis helt nya saker. Man skulle med rätta i år kunna säga att Faktakalendern är jordens salt - när det kommer till oumbärliga böcker!

Saltets historia och användningsområden är en av årets nyheter. Salt är nödvändigt för att vi ska överleva - därav är komplimangen "jordens salt" extra fin. Romarna betalades en del av sin lön i salt - därav heter lön än idag salary på engelska och salaire på franska. Saltavlagringsrester med andra ord.
Är bergssalt eller havssalt bäst? Kolla in argumenten! Napoleons armé förgicks i kriget mot Ryssland - på grund av brist på salt. Jesus sa "Ni är jordens salt" i en predikan. Författaren har själv badat i Döda havet, som är jordens saltaste.

Precis som varje år finns det utrymme att skriva upp viktiga nyheter varje dag. Och dessutom kan man läsa vad som hände för X antal år sedan.

Det här är den perfekta uppslagsboken för alla tillfällen och en given samlarbok för kalenderbitaren! Kortfattade fakta och statistik om stater, historia, geografi, byggnadsverk, musik med mera. Inklusive 10 sidor kartor och nationsflaggor i färg. Faktakalendern ligger varje år i topp bland Sveriges mest sålda fackböcker.

I år firar Faktakalendern 50 år som kalender! Ja må den leva!

Nyheter i år är bland annat ett Amerikansk valspecial med presidenter och vicepresidenter genom tiderna, valsystemet, elektorsröster med mera, militärutgifter i världen stat för stat och stormakternas militära kapacitet, Största handelsflottorna i världen och världens fågelfamiljer - deras latinska och svenska namn.

Extra plus: boken har supertunna, slitstarka sidor så nästan 400 sidor fakta väger typ inte mycket alls! Och pappret och trycket luktar jättegott!

Allmänbildning har aldrig varit lättare eller roligare att bära med sig!

Faktakalendern är en pigg jubilar som sätter guldkant på tillvaron - både bildligt och bokstavligen med årets fina guldiga omslag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.