tisdag 17 december 2019

Sarah Dawn Finer - en vintersångerska som gillar Göteborg!Sarah Dawn Finer längtar alltid till Göteborg, säger hon. Så besöket i Göteborg blir väl då glasyren på årets turné-kaka? Men klockorna klämtar för Sarah Dawn Finers vinterturné. Spelningen på Rondo är den näst sista i år, och 2020 ligger fokus på andra saker. Det här kan vara sista vinterturnén.

Sarah Dawn Finer är ute på sin traditionsenliga turné med vintermusik. Veckorna innan jul tar hon sig runt landet, fyller konsertsalar med såväl sin röst som alltmer personliga berättelser om livserfarenheter och funderingar kring medmänsklighet och solidaritet.

Musiken är det som håller ihop kvällen, och i år har hon dessutom med sig en ny låt som kompletterar materialet från albumen Vinterland och Winterland.

Stockholms klockor är hennes tolkning av Josh Grobans Bells of New York City, översatt till svenska av Tomas Andersson Wij.

– Han kom tillbaka med en jättefin tolkning, han är verkligen en språkbegåvning, konstaterar Sarah Dawn Finer som spelade in låten rakt av, live i studion med sitt turnéband för att fånga känslan.
Första gången på Rondo

Det levande är viktigt även på scenen. Sarah Dawn Finer säger att hon blivit allt tryggare och verkligen älskar sin publik. Inte minst den i Göteborg.

– Det blir alltid fina kvällar i Göteborg, jag längtar ofta dit. Publiken lyssnar och även mina berättelser och min humor har alltid tagits emot på ett fint sätt. Vi klickar, helt enkelt, säger Sarah Dawn Finer och fortsätter.

– Fast jag har faktiskt aldrig uppträtt på Rondo, så det blir något nytt. Rondo är ju verkligen en klassisk scen i Göteborg så det blir speciellt.

Efter julfirande med familjen är det sedan dags för Sarah Dawn Finer att samla sig inför 2020. Nya tv-uppdrag finns i planeringskalendern, men hon hoppas och vill att det också ska bli mer musik.

– Jag kommer närmare och närmare en ny platta med egna låtar. Det är något jag verkligen vill göra, jag längtar efter att skriva och spela in, säger Sarah Dawn Finer.

Med sig till Rondo har Sarah Dawn Finer keyboardisten Jesper Nordenström, trummisen Per Lindvall, keyboardisten och sångerskan Lovisa Samuelsson, gitarristen Ola Gustafsson samt basisten Fredrik Jonsson.

Fakta: Sarah Dawn Finer
Ålder: 38 år.
Bor: Stockholm.
Aktuell: Med sin vinterturné som kommer till Rondo i Göteborg 17 och 18 december. Turnén avslutas i Kalmar 19 december.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.