söndag 15 december 2019

Dödskallar och demoner - Mysrys med Mazetti!

Författare: Katarina Mazetti
Titel: Dödskallar och demoner
Serie: Kusinerna Karlsson (del 10)
Illustrationer: Gunilla Hagström
ISBN: 9789150120752
Förlag: Alfabeta 

Utgivningsdatum: 2019-12-09


Mysrys för slukaråldern!

Det här äventyret sticker inte under stol med att allt är inspirerat av Agatha Christies allra ruggigaste deckare: Och så var det ingen kvar ...  som har filmats flera gånger.

Det finns fyra kusiner i gänget, George har läst den klassiska Agatha Christie boken, Humlan skriver en dikt baserad på boken, och den rysliga dikten slutar med att ingen av kusinerna är kvar ....

Snart så försvinner katten Kattrackan. Sedan försvinner kusinen George. Och sedan försvinner Humlans syster Julia. Och mitt i natten försvinner kusinen Alex ... Humlan inser att "life imitates art" - nu är hon ensam kusin kvar! Ska hon klara av att lösa mysteriet med de försvunna kusinerna? Och ska hon någonsin få återse sin kära gamla katt igen?!

Det här är ett ruggigt julmysterium! Mazetti har verkligen jobbat med att få till en barnvänlig version av Agatha Christies klassiker! Det är spännande att se hur hon gör det ...

Sedan är jag inte säker på att slutet går ihop. Jag kan inte få det att gå ihop. (Bjuder man verkligen in kidnappare att fira jul ... de har bundit och låst in minderåriga barn och George har egat bunden och levt på vatten i två dygn ... hur har han gått på toa? Har han legat och kissat på sig hela tiden?) Men man ska nog inte tänka för mycket på sensmoralen. Och man kan väl inte göra en barndeckare där alla dör och ingen är kvar.

Då får man istället kolla in originalet ... som förresten är baserat på en barnramsa.

Barnunderhållning var otäckare förr! ;D

Extra plus: Massor av goda recept som man vill prova direkt!


Om författaren: Katarina Mazetti har en diger lista av böcker bakom sig. Allt från bilderböcker, kapitelböcker och ungdomsböcker, till romansuccén Grabben i graven bredvid (som även filmatiserats). Katarina Mazetti är även mycket framgångsrik i Frankrike och Tyskland där hennes böcker säljer i stora upplagor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.