torsdag 12 december 2019

Mulle och julshowen - Ett juläventyr i hästväg!


Författare: Lena Furberg
Titel: Mulle och julshowen
Serie: Mulles Dagbok (del 4)
Illustrationer: Lena Furberg
ISBN: 9789176214114
Förlag: Egmont Publishing 


Mulle och julshowen är ett helt fristående äventyr som är författat av Sveriges Mesta Häst: Mulle själv! (Egentligen är boken författad och illustrerad av Lena Furberg - Sveriges Mesta Häst-ritare! Och den bästa!) Det här är en charmig och rolig kapitelbok, där Mulle, känd från serierna i Min Häst, står i centrum. 


Fördelen med en kapitelbok, skriven i dagbokstil, är att man får känna Mulle och hans tankar och bakgrund lite bättre. Han är mer än en busig ponny, han älskar verkligen sin Molly, på sitt eget sätt, och han vill verkligen göra Molly glad ... så vad ska han hitta på i julklapp till sin egen människa? 

Molly vill helst av allt vara med i Lucia-tåget på ponny-klubben. Men de vill inte ha med Mulle, han är för busig ... Molly gråter när hon får beskedet på sin mobiltelefon. Mulle vill så gärna göra Molly glad igen, så han och kaninen Tulpanöra gör upp en plan för att ponnyn Boris, Mulles skötsamma alter-ego, ska vara med istället ..

Mulle och julshowen är en underbart fin julberättelse som har så mycket julstämning och ett så tänkvärt budskap! Att vara sig själv håller bäst i längden --- bättre än att vara Boris i alla fall!

Molly älskar ju sin busiga Mulle-ponny och det gör även publiken som köpt popcorn och laddat mobilerna i väntan på att se vad Mulle ska bjuda på denna gång ... De blir grymt besvikna när skötsamme Boris kommer istället!

Det här är en julbok som passar för alla djurvänner, inte bara hästbitna, med bra, lagom långa kapitel och härliga illustrationer och fin sensmoral!

Rekommenderas varmt! Den här boken är något i hästväg! På alla sätt och vis!

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.