onsdag 25 december 2019

FILM: Frozen II - En cool uppföljare som överträffar ettan!

Smile! Vi har fått en uppföljare!


Regi: Chris Buck, Jennifer Lee
Titel: Frozen II
Medverkande (röster, original): Kristen Bell, Idina Menzel, Josh Gad, Jonathan Groff ...
Land: USA, 2019
Distribution: Walt Disney Studios


Frozen II  är här! Hela coola gänget har samlats igen ... För att ge sig ut på äventyr i en stencool uppföljare som med råge överträffar ettan!

Frozen var en tokhyllad och tokframgångsrik film som slog massor av rekord ... Samtidigt: så många frågor. Varför skulle Elsa jämt ha vantar på sig? varför tyckte inte alla att hon var det coolaste någonsin i världshistorien? Var kom hemmes krafter ifrån? Och varför fördrevs hon från Arendelle, istälelt för att tokyllas som den coola superhjältinna hon är?

Nu äntligen! Har Elsa fått upprättelse!

Ett äventyr där hon får använda sina krafter, rädda världen, mer än en gång, och där folk får beundra henne ... Och där vi får veta hur det kommer sig att Elsa föddes så magisk och Anna så vanlig, som ett slags yin och yang kombination ...

Elsa, Anna, Olaf, Sven och Kristoff drar iväg på ett nytt äventyr och även om Elsa bara är bäst, hela tiden, behöver hon all hjälp hon kan få när det gäller att lösa mysterier som ligger ett par generationer i tiden ... och samtidigt lösa klimatkrisen och tämja de fyra elementarandarna, som av någon anledning alla är fly förbannade på mänskligheten. (Spider-Man lyckades inte ta sig an elementarandarna i Spider-Man: Far From Home, men Spidey är ju inte lika tuff som Elsa ...)

Och nu till frågan som alla ställt sig ... har Let It Go fått en uppföljare? Svaret är JA! Låten heter: Into the Unknown. Och den är ännu bättre! Liksom hela filmen!

Hela filmen har så magiskt bra musik i så många genrer!

Allt är större maffigare och mer magiskt och mer magnifikt i den här berättelsen ...

Man får massor av spänning och humor under filmens speltid och massor att tänka på efteråt. Precis så som det ska vara när det gäller storslagna berättelser, stor konst, eller magiska legender ...

S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.