lördag 14 december 2019

Elvis - The very best! Vol. 4 av Tony Cronstam och Maria Cronstam


Författare: Tony Cronstam och Maria Cronstam
Titel: Elvis - The very best! Vol. 4
Serie: Elvis
ISBN: 9789155267131 
Förlag: Bokförlaget Semic


Ny Elvis samling! Jultradition!

Ja, alltså, att höra Elvis sjunga Blue Christmas från skivspelaren är ju också en gammal jultradision. Men nu talar jag om Elvis-sköldpaddan, en närapå svensk institution vid det här laget. 

Karaktärerna verkar avlägset släkt med sköldpaddorna i Berglings serie, och på samma sätt filosoferar man över tillvaron och meningen med livet - och hur man ska överleva för stunden.

Vardagskomik blandas med semestertrubbel. Ibland behövs bara en ruta för att göra en poäng.
Som på omslaget här bredvid när Elvis gör en lista på allt han behöver --- men inget av det finns på Coop!

Vissa saker är lågmälda, men ändå skitkul. Som när det regnar och Elvis sitter i fönstret och skriker triumferande till förbipasserande hund-rastare (hundar måste ut och kissa och bajsa även när det är rikgit hund-väder!). Vad han skriker? "nu skulle ni ha varit kattägare!" Med katten i famnen!

Nåväl, älksar man sin hund så är det värt att bli lite blöt och frusen ... Man får åtminstone motion i ur och skur och kan aldrig ligga och tryna! Upp och hoppa och ut med hunden!

Men Elvis är så klart på katternas och kattägarnas sida.

Lika kul är det när Elvis plus fru försöker få dubbla ransoner av reavaror, genom att låtsas vara olika hushåll. De har samma efternamn eftersom de är "syskon" - hävdar de i kassan -och ungen skriker rätt ut att hennes föräldrar är syskon! DET blev inte bra alls! Men kul!

Mindre skojigt är det att läsa om flygresor och utlandssemestrar, det mesta blir bara överdrivet. Man kanske har utnyttjat de grejerna för mycket i för många sammanhang innan?

Men en kvalificerad gissning är att vi nästa år får se volym fem av Elvis. Vem vet, han kanske kommer att sjunga Blue Christmas på omslaget?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.