måndag 16 december 2019

Dagbok för alla mina fans - På en ny kul kula

Författare: Jeff Kinney
Titel: På ny kula 
Serie: Dagbok för alla mina fans (del 14)
Originaltitel: The Wreckingball
Översättning: Thomas Grundberg
Illustrationer: Jeff Kinney
ISBN: 9789178034246
Förlag: Bonnier Carlsen

Greg Heffleys familj har fått ett oväntat arv och tänker rusta upp huset för pengarna. En tillbyggnad för att få ett större kök vore väl fint? Så blir det bestämt, och snart kör byggjobbarna in på tomten med sina stora maskiner.

Men allt går inte så lätt som familjen trodde, problem dyker upp: murket virke, giftigt mögel, ovälkomna kryp ... Och när det avslöjas att tillbyggnaden står för nära tomtgränsen knäcks de nästan. Fast nu kan det väl ändå inte bli värre? Eller?


The Big Bang Theory blev världens mest framgångsrika komediserie genom tiderna. Nyckeln till framgång var bland annat antalet skämt. 3,5 skämt i minuten.

Dagbok för alla mina fans är just nu världens mest framgångsrika bokserie. Nyckeln till framgång: Antalet skämt. Man skulle lättsamt kunna säga att Dagbok-serien följer BBT-receptet för framgång med 3,5 skämt per bokuppslag - men ibland är det faktiskt ännu fler!

Man vet vad man får när man läser en Dagbok för alla mina fans bok - träffande teckningar, kul repliker och skojiga betraktelser - på varje sida!

Jeff Kinney är svårslagen när det gäller att leverera. Gång på gång.

I boken På en ny kula tar han sig an vurmen för att dekorera och inreda ... Alla har väl någon gång drabbats av inrednings-bacillen? Den sprids via TV-program med leende (eller arga) snickare. Den sprids via life-style-magazine, via vanliga oskyldiga tidningar, via nätet, via facebook, via instagram,  via dina vänner som alla har snyggare hem ...

Jeff Kinney lyckas verkligen få med allt, från hopplösa byggjobbare som gör huset (och hela gatan?) obebolig, till mäklare som ska "styla" allting för att det ska "säljas".

Det här är verkligen en bok full av betraktelser som ligger i tiden.

Och med en sammanhållande story: Greg är säker på att någon där uppe djävlas med dem ... Var det där arvet inte bara ett  trick, för att driva familjen till vansinne?

En poltergeist är ju ingenting mot att ha hantverkare i huset!

Träffande, skitkul, modernt och en total skrattfest ... (och inte bara för slukaråldern!). Jeff Kinney har gjort det igen!

Världens mest framgångsrika bokserie håller kvar sina fans! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.