fredag 13 december 2019

FILM: The Death and Return of Superman - Spoilervarning finns i titeln!

Regi: Sam Liu
Titel: The Death and Return of Superman
Medverkande (röster, original): Jerry O'Connell, Rebecca Romjin, Rainn Wilson, Cress Williams, Patrick Fabian, Cameron Monaghan, Jason O'Mara, Rosario Dawson m.fl.
Land: USA, 2019 (release januari 2019)
Distribution: Warner Bros. Home Entertainment
Aktuell: Ny på svensk DVD, BD och VOD


De som hänger med i DC Universe, det gällande samlingsnamnet för DC Comics nuvarande satsning på animerade långfilmer, har redan sett The Death of Superman och Reign of the Supermen.

Nu finns båda långfilmerna ihopklippt till en lång långfilm med hela storyn på 160 minuter.

Hela storyn är baserad på ett års utgivning av Superman-historier 92-93 där DC helt enkelt beslöt sig för att ta död på sin största hjälte (men som denna films titel avslöjar är döden inte för evigt). En variant av denna storyline utgjorde en del av Batman v Superman: Dawn of Justice och Justice League i DC:s filmiska universum härom året, och den andra Justice League-filmen som ska komplettera trilogin lär också delvis h sin bas i serietidningsomgången.


Alla DC fans vet att det finns åtminstone två DC universum att följa --- det med spelfilmer som går på bio (Justice League, Wonder Woman,Aquaman och nu senast Shazam!) och den tecknade serien som släpps direkt på DVD, BD och VOD.

För för att summera handlingen väldigt enkelt: Superman lär ha dött i The Death of Superman (men precis som när det gäller spelfilmen Batman vs. Superman ... tror vi verkligen på detta?) och fyra nya "Superman" fajtas om att ta Supermans plats som superhjälte och crime fighter nummer ett. Alla fyra har olika stil, olika ideologi och olika personligheter.

De namn som de antar är: Superboy, Steel, Cyborg Superman och The Eradicator.

Vem av dem skulle kunna vara Superman reinkarnerad? Eller är alla fyra av dem egentligen bara stora besvikelser och ingen av dem är en riktig Superman?

Ingen av dem är en Clark Kent, så mycket står i alla fall snart klart och man förstår att folk längtar efter att den riktige Superman ska komma tillbaka!

Även om Superman/Clark Kent spelar en relativt liten roll i den här filmen (jämfört med den förra filmen i serien) så är det en intressant Superman-film som säger mycket om hans personlighet --- speciellt som kontrast till de fyra wanna-bees som vi får följa.

Justice League är också med i filmen, liksom Lois Lane (så klart!) och Lex Luthor. Här finns de goda, de onda, de fula ... och de som är "wild cards".

En av de nya Superman-varelserna visar sig vara riktigt ond, medan Lex Luthor visar sig ha en god sida. Phew! Who knew! ;D

Det här är en måste-ha-film för alla DC-fans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.