söndag 29 december 2019

FILM: Frozen II - biorekord under julhelgen!

Elsa & Co äger på biotoppen!

Frozen II har satt rekord - största öppningen någonsin för en animerad film!
Den kritikerrosade publikfavoriten hade världspremiär 22 november, i Sverige gick filmen dock upp på biograferna först den 25 december.

Nytt biorekord sattes på juldagen i Sverige. I år valde fler än någonsin att gå på bio på juldagen, enligt siffror från Filmstaden. För många är det tradition att gå på bio under julhelgen och i år har publiken strömmat till biograferna. Bara på juldagen hade Filmstaden drygt 112 000 besökare på sina biografer, vilket är den högsta siffran för en enskild dag i modern tid. Det tidigare rekordet är från samma dag 2013.

- Att dela en bioupplevelse under julen är för många lika självklart som att ha en julgran, säger Filmstadens programdirektör Per Mårtensson i ett pressmeddelande.

Utöver Disney-filmerna Frozen II och Star Wars: The Rise of Skywalker är det två svenska filmer som lockar: familjefilmen Sune - Best Man och musikalkomedin En del av mitt hjärta, som bygger på Thomas Ledins låtar.

Andra populära filmer på repertoaren är den nya filmen om fantasylandet Jumanji och den Cannes-belönade kritikerfavoriten Parasit.

Populärast på bio julen 2019:

Frost 2
Star Wars: The Rise of Skywalker
En del av mitt hjärta
Sune – Best Man
Jumanji: The Next Level

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.