onsdag 30 augusti 2017

FILM: Fast & Furious 8 - Ett overkligt öde att serien fortsätter

Tredje akten: Biljakt med ubåt. För det är ju vad man gör på Island - see the sights, get chased by a submarine.


Titel: Fast & Furious 8
Originaltitel: Fate of the Furious; USA.
Regi: F Gary Gray
Manus: Chris Morgan.
Medverkande: Vin Diesel, Charlize Theron, Dwayne Johnson, Scott Eastwood, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Kurt Russell, Nathalie Emmanuel, Helen Mirren, Elsa Pataky, Kristofer Hivju, Tyrese Gibson, Ludacris, Luke Hawx, Don Omar, Tego Calderon, Eden Estrella m.fl.
USA, 2017
Universal Sony Home Entertainment


Början är snygg. Street racing på Kuba. Fast & Furious back to the roots. Precis vad fansen har önskat! Vad som gjorde ettan och även tvåan så framgångsrika.

Men sedan, efter inledningsscenen, kan man sluta titta. Sedan är det pompöst rädda världen snack igen och F-ordet används till leda. Det vore välgörande om alla amerikanska filmer fick förbud på att använda F-ordet. Det överanvänds och är så himla fjantigt. Alltså: Family.

Om familjen nu var så jäkla viktig hade de inte fortsatt serien efter att Paul Walker - filmens Brian - dött. Sjuan hade det perfekta hej-då-et till karaktärerna och nu klampar man in och förstör detta.

Statham var en färgstark skurk i sjuan. Tidigare skurk var hans bror, spelad av Luke Evans (numera känd som Gaston i nya Skönheten och Odjuret).

Bra britter i som kan göra bra skurkar. Stathams karaktär dödade till och med nån i det där mesiga Fast & Furious familjetjatande gänget. Men. NU är tydligen både Statham och Evans tillbaka på hjältesidan!

Den nya skurken är en hackerorganisation ledd av Cipher (Charlize Theron) och varför hon skulle vilja ha Toretto som sin hantlangare när hon uppenbarligen har MYCKET bättre hantlangare i sitt stall redan (bland annat den rödhårige skäggige norsken från Game of Thrones) är helt obegripligt.

Filmen är över två timmar och man hinner bli uttråkad många gånger om, actionscener kan inte skyla över dåligt skådespel och saknaden efter Paul Walker (som är i klass med Robert de Niro jämfört med det entonigt brummande muskelberget Vin Diesel). Den här filmen går inte på Diesel. Den här filmen har verkat få soppatorsk.

Och stackars Jason Statham har en av actionfilmens historias sämsta och töntigaste scener med gullande med spädbarn samtidigt som han ensam ska sparka ner ett helt flygplan fullt av skurkar - till tonerna av ungens Alvin and the Chipmunks. OMG. How low have the mighty fallen.

Coolast i filmen är inte alla tråkiga muskelberg. Coolast är Helen Mirren som morsa till Staham och Evans karaktärer. En gangstermorsa som tydligen också är på de godas sida.

Det är lite kul med en orange Lamborghini på is, men inte mycket.

Fast & Furious är ute på hal is - och att sluta efter sju hade varit en bra idé.

Det räckte med sju dvärgar. Det räcker också med sju FF filmer.

Rest in peace Fast & Furious. Med Paul Walker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.