torsdag 8 maj 2014

Vår gröna kokbok


Sara Begner provlagar mat! Foto: Belinda GrahamSara Begner provlagar mat! Foto: Belinda GrahamSara Begner inspireras av hela världen

Sara Begner
Vår gröna kokbok
Norstedts
Sara Begner står bakom den nya kokboksklassikern Vår kokbokför Coop provkök. Men hon började tidigt tala om att göra en ny variant av Vår kokbok --- Vår gröna kokbok. Grön mat är något som Sara själv brinner för. Redan Vår kokbok hade med flera gröna recept. Vår gröna kokbok odlar denna idé vidare: över 500 recept på vegetariska och veganska rätter, massor av fakta om råvaror, tillagning och kostrekommendationer … Man ska lätt kunna klara av att överleva med denna gröna kokbok!
-Men boken är inte bara för veganer och vegetarianer, förklarar Sara. Utan även för familjer som gärna vill ha en eller två gröna dagar i veckan men har svårt att hitta recept för att fullfölja sin vision
Vår kokbok står som grund och alla recepten är testade, håller kvali tet och är enkla att göra.

- Ungefär hälften av recepten är helt nya, berättar Sara. Våga prova rejäl middagsmat baserad på tofu, soja och quorn, bönor och linser. Andra rätter är baserade på recept från klassikern Vår kokbok.

Sara Begner har tidigare skrivit boken Glöd - mat med mening där hon samlade recept från hela världen. Något som kan ha varit en inspiration även till Vår gröna kokbok.

Gryn, frön och nötter, pasta, ris och nudlar. Tofu, soja och quorn, pizza, paj och pirog. Baka bröd. Efterrätter och sötsaker. Sallader och grönsaksrätter som fungerar som hela måltider. Snygga bilder som inspirerar till att laga vacker mat.
-Att äta grönt ska inte kännas tråkigt och som en plikt, det ska kännas kul och som en fest! fastslår Sara Begner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.