torsdag 22 maj 2014

FILM: Delivery man - En amerikansk komedi om en man och 534 barn!



Barn 534 föds under filmens gång!

Vince Vaughn spelar David Wozniak, en invandrad polack, med far och två bröder. Tillsammans driver de ett slakteri. David är ”the delivery man” – han kör köttbilen.


Men i sin ungdom var han en helt annan typ av ”delivery man”. När han var i tjugoårsåldern ville han ge sina föräldrar bröllopsresan till Venedig som de aldrig fick som unga (och mamman i familjen var dödsjuk).


Vad gör en invandrad polack för att tjäna snabba pengar? Han levererar inte hamburgare. Han donerar sperma. Under pseudonymen Starbuck. Resultatet blir 533 barn.


När David ska få sitt första barn med sin flickvän (egentligen barn 534) så får han strax efteråt reda på att har redan har 533 barn …och 142 av dem vill veta vem deras far är.


David bestämmer sig för att söka upp sina barn, för att vara ”skyddsängel” åt dem. Ett slags lite försenat, men anonymt, föräldraskap.



Tack vare en välskriven dialog med många mysiga skämt och roliga situationer så slinker denna film snabbt ner och sprider varm feel-good glow. Det är inte alls så dumt som det låter med 533 barn …


Den sedelärande sagan om pojkmannen som tvingas växa upp och ta ansvar är här dragen till sin yttersta spets – ett barn har blivit 534. Och det är dags att bli vuxen och sluta odla cannabis i lägenheten och låna pengar av maffian …


Starbuck är det fransk-kanadensiska originalet som Delivery Man gjort en remake av. Detta är en återberättelse nästan  i bild-för-bild --- men Vince Vaughn gör liksom allt lite roligare!




Titel: Delivery Man
Regi: Ken Scott
Medverkande: Vince Vaughn, Chris Pratt, Cobie Smulders  m.fl.
USA, 2013
Nordisk Film

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.