lördag 17 maj 2014

FILM: Justin Bieber's Believe

Ny film av Jon M. Chu
Justin Bieber’s Believe har nu kommit ut på DVD. Man har ofta tänkt sig att Bieber fans är tjejer ungefär i samma ålder --- eller något yngre --- men dokumentären intervjuar även killar i samma ålder (och något äldre) än Bieber själv, killar som gillar hans texter och att Bieber har fått sin första nummer ett radiohit (radio anses vara för äldre, folk över 25) ska visa att Bieber även är för äldre lyssnare.
 
Men ändå--- vad som gör störst intryck är de unga fansen, de unga tjejerna som tas till arenorna med sina föräldrar och de håller upp de små så de ska fö se npgot och de kan alla sångerna utantill och alla rörelserna.
Justin Bieber är ”I ett hus vid skogens slut” och ”Prästens lilla kråka” för en yngre generation.
Alla kan låtarna, alla gör rörelserna, alla sjunger med. Och vid sidan av står cynisk media och giriga paparazzis och väntar på att Bieber likt den lilla kråkan ska åka ner i diket.
Bieber och hans regissör Jon Chu ger belackarna svar på tal när Bieber flyger med hjälp av sina vingar gjorda av instrument.
Justin Bieber's Believe och liknande filmer görs för målgruppen som inte får nog av låtarna, musikvideorna, böckerna och prylarna med favoritartisten eller favoritgruppen.
Filmen har en hel del gemensamt med filmenOne Direction. Målet är att ryckas med, inte att granska eller kritisera ett modern fenomen.
Till tredje skivan har han mognat, och börjar låta mer som en ung och lovande Timberlake med hjälp av några riktigt framgångsrika r'n'b- och popproducenter (inklusive svenske Max Martin). Skivsläppet följdes av Justins andra världsturné som, liksom filmen, är regisserad av Jon M. Chu (som också gjort G. I. Joe Retaliation).
Showen börjar storslaget och varvar snygga danskoreografier med mer lugna balladnummer. Filmen rör sig i gränslandet mellan renodlad konsertfilm och dokumentär.
Fansen är också med på ett hörn. Mest minnesvärt är ett sexårigt fan, som Justin lär känna, och som dör strax innan turnén börjar. Justin tillägnar henne en av sina sånger. Inte ett öga är torrt i den stora arenan.
Titel: Justin Beiber’s Believe
Regi: Jon Chu
Medv: Justin Bieber, Scooter Braun, Usher Raymond, Mike Posner, Will I Am mfl.
USA, 2013
Nordisk Film

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.