onsdag 10 juni 2020

FILM: Spies in Disguise - Spionhistoria där fjädrarna yr!Titel: Spies in Disguise

Genre: Tecknat, spionparodi, buddymovie

Medverkande (röster, original): Tom Holland, Will Smith m.fl.

Aktuell: på DVD och BD den 22 juni 

Extramaterial BD: Super Secret Spy Mode • Infiltrating Blue Sky Studios •Top-Secret Guide to Gadgets • Music Videos • Gallery and more


Extramaterial DVD: Scenval, språkval, textSuperspionen Lance Sterling och vetenskapsmannen Walter Beckett är varandras raka motsatser. Lance är charmig och smidig. Walter är… det inte. Men vad Walter saknar i sociala färdigheter väger han upp med smarta uppfinningar som Lance använder under sina episka uppdrag. En oväntad vändning gör dock att Walter och Lance tvingas förlita sig på varandra på ett helt nytt sätt. Om det udda paret inte kan lära sig att samarbeta är hela världen i fara.


Så här introduceras huvudpersonerna i filmen i marknadsföringen för filmen.

Helt felaktigt. 

Det är inte Walter som saknar sociala färdigheter, det är Lance! Lance kör hela livet som ett solorace och hans arrogans har både direkt och indirekt skapat den superskurk och det hot mot världen som nu måste avvärjas. Walter däremot är en teamplayer, han kan till och med samspela med duvor (som är väldigt sociala djur) ...

När Lance inte har någon annan att vända sig till för att få hjälp så vänder han sig till Walter ... som råkar förvandla honom till en duva!

Tillsammans reser de två över hela världen --- bland annat till Mexico och Venedig, där Walter alltid drömt om att mata duvorna på Marcusplatsen --- för att stoppa hotet mot alla agenterna och superskurken som vill hämnas på Lance.
Filmen har ett mycket fint pacifistiskt budskap och den slår ett slag för värdet av vänskap och samarbete. Ensam är inte stark, det är filmens paroll, och något som Lance får lära sig den hårda vägen.

Huvudkaraktärerna är skojiga och har ett ständigt pågående "banter" som är typsikt för amerikanska buddy-movies.

Tom Holland är jättebra i huvudrollen som den nördige och snälle killen som tycker att våld aldrig är lösningen på någonting.

Will Smith gör charmören med den äran --- ungefär som en Bad Boys korsat med Hitch.

Tom Holland spelar i och för sig nörd även i Spider-Man filmerna, och uppfinner saker, men där får han även spela hjälten och inte bara serva hjälten ... Ett steg uppåt för alla nördar!

Andra karaktärer i filmen är dock inte alls utvecklade. Superskurken Killian är ordentligt underutvecklad. Vem är han, vad vill han och varför? Obesvarade frågor --- och vem hjälper honom, han kan knappast klara allt det han gör ensam ... Och barnen reagerar på att Killian ska räddas från att falla mot sin död, när Killian precis har dödat ett gäng nördar genom att slänga dem mot klipporna ... Killian borde ha stoppats tidigare om det hade varit någon mening med att "rädda" honom.

Spies in Disguise är en kul och äventyrlig och pigg liten film --- dock roligare för lite äldre filmälskare, med alla referat till James Bond och Mission Impossible filmerna och komplicerade dialoger.

För att vara en pacifistisk film så är den dock väldigt våldsam ... Det exploderar och skjuts och dundrar på rejält i scen efter scen.

Och högteknologiska masker för att förvandla sig till andra människor är ju helt klart Mission Impossible och INTE Scooby Doo (där skurkarna ofta är ganska snälla och har Halloween monstermasker på sig) oavsett vad dialogerna i den här filmen påstår...

Originalalet, kortfilmen som inspirerade till Spies in Disguise, hette faktiskt Pigeon Impossible. Den titeln säger allt!


Tävla och vinn!

Sugen på lite filmmys i sommarvärmen eller sommarregnet?

Maila: bokpanda@gmail.com med ämnet Spies in Disguise FÖRE den 22 juni ...

Så är du med i utlottningen av Spies in Disguise på BD! Med massor av extramateriel!

(OBS! - Kan ej bytas mot annan vinst eller annat format!)

Missa inte heller de senaste bokutlottningarna --- böcker om Coco Chanel och Frida Kahlo finns i potten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.