onsdag 10 juni 2020

BOK: Min första Coco Chanel av Maria Isabel Sánches Vegara

Författare: Maria Isabel Sánches Vegara
Titel: Min första Coco Chanel
och Min första Frida Kahlo
Format: Kartonnage (Board book)
Serie: Små människor, stora drömmar
Läsålder: 0-3 år och uppåt!
Illustrationer Coco Chanel: Ana Albero
Illustrationer Frida Kahlo: Gee Fan Eng
ISBN Coco Chanel : 9789189007734
ISBN Frida Kahlo: 9789189007741
Utgivningsdatum: 2020-03-30
Förlag: Bookmark Förlag


Min första Coco Chanel  ... Det här är en verkligt supersöt bok som man blir förtjust i direkt! 

Det är en så kallad board book, så man kan bläddra rejält i den många gånger utan att den går sönder och även små läsare kan få en kvalitetsbiografi att sätta tänderna i --- både bildligt och bokstavligt talat!

Bilderna är jättefina och har en snygg design, Coco Chanel själv hade säkert blivit förtjust över boken!

Kategori står 0-3, men bara för att det är en board book behöver det ju inte vara bara för små barn ... Boken är så snygg att den passar i vilken bokhylla som helst och givetvis som coffee table book! Supersnygg! Och oöm att bläddra i!

I samma serie finns även Frida Kahlo --- lika snygg den, och man har verkligen bemödat sig över att Coco Chanel boken känns Chanel och att Frida Kahlo boken känns Frida --- deras konst och modedesign var ju verkligen annorlunda, och är fortfarande en annorlunda och distinkt stil.

Man lär sig mycket nytt när man läser boken. Även om du är över 3 år!

Om Coco Chanel:

Som 10-åring hamnade Coco på ett barnhem där livet kunde vara både ensamt och tufft. När de andra barnen lekte ville Coco hellre sy vilket blev starten på en enastående karriär. Coco uttryckte sig genom sin nyskapande klädstil och lade grunden till såväl klädmodets utveckling som en viktig del av den kvinnliga frigörelsen. Än i dag är hennes klädmärke Chanel välkänt och älskat världen över.

Om Frida Kahlo:

Frida Kahlo växte upp i det tidiga 1900-talets Mexiko. Redan i ung ålder målade Frida ständigt och började utvecklade sin konst. Hon älskade att drömma, fantisera och att leva livet! Som vuxen ska hon ha yttrat de berömda orden "Viva la vida Leve livet!" som kommit att inspirera människor i generationer.

Om bokserien:

Bilderbokserien Små människor, Stora drömmar påminner om de populära böckerna "Godnattsagor för Rebelltjejer" som uppmärksammar olika stora kvinnors liv. Men här förpackat i bilderboksformat riktat till en yngre målgrupp. Fokus i böckerna är dels kvinnornas barndom men också vad de är kända för.

Böckerna är välgjorda och fina och visst är det kul med board books som inte bara visar upp äpple, kattunge, hundvalp och badanka utan verkligen vågar ta ut svängarna ...


Små böcker, stora drömmar ... Små böcker behöver inte heller begränsa sig!


Tävla och vinn!En Chanel bok och en Kahlo bok lottas ut bland läsarna här!
Maila: bokpanda@gmail.com FÖRE den 22 juni och skriv Chanel eller Kahlo som ämne, beroende på vilken av böckerna som du vill vinna ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.