söndag 5 februari 2017

FILM/TV: Lego Star Wars - The Freemaker Adventures

Regi: Bill Motz, Bob Roth, Carrie Beck ...
Titel: Lego Star Wars - The Freemaker Adventures
Release date DVD/BD: 30 jan 2017
USA, 2016
Walt Disney Home EntertainmentÄventyret börjar efter händelserna i Rymdimperiet slår tillbaka men innan Jedins återkomst och följer en familj med skrotsamlare som bygger och säljer rymdskepp av gammalt bråte från rymdstrider, utspridda över hela galaxen. När den yngsta upptäcker en naturlig anknytning till Kraften genom en gammal artefakt - Kybersabeln, vänds hela hans värld upp och ner. Familjen kastas in i en episk kamp mot Imperiet för att återställa fred och frihet i galaxen. Freemakers utforska nya världar, träffa nya och gamla karaktärer och lär sig betydelsen av att vara en familj. 

Det finns 13 actionfyllda episoder i LEGO® Star Wars™: The Freemaker Adventures Säsong 1.

Star Wars är som gjort för att bli lego-serie! Det här är faktiskt det roligaste som gjorts i Star Wars universum på mycket, mycket länge!

Originalen (alltså den äldsta trilogin) var ofta som roliga matinéäventyr, på sistone har Star Wars världen blivit allvarligare, mörkare och mer realistisk.

Men här, i Lego Star Wars, tar man vara på humorn.

Huvudpersonerna är skrotsamlare och mekaniker, ett slags Star Wars motsvarighet till Byggare Bob som alltid tror att de kan bygga allt och fixa allt. I första avsnittet åker de ut på jakt efter delar till sin verkstad. Humorn är obetalbar när en av Lego-figuerrna håller upp en legobit och skriker av glädje: "Underbart! Den är inte ens rostig!"

Den där mystiska kraften, "the Force", förklaras också som en byggandets kraft och när den 12-årige huvudpersonen har kommit i kontakt med sina jedi-krafter blir han också jättebra på att bygga - så bra att han till och med kan bygga om ett rymdskepp i farten, i luften!
Och mycket i Star Wars serien (spelfilmerna) går ut på att reparera saker som gått sönder.
När saker går sönder här flyger legobitarna åt alla håll och kanter .... och det är passande att ha en mekanikertrio som huvudpersoner.

I familjen finns storebror, storasyster och lillebror och en droid som kallas Roger.

Storasyster Freemaker tillsammans med Prinsessan Leia.

Som vanligt finns det inte så många legogummor bland alla legogubbarna - det är som det brukar i Star Wars världen. Det finns en på den goda sidan och en på den onda sidan, that's it. Men storasystern är i alla fall rolig och kaxig och kan prata omkull de flesta. Till och med Stormtroopers.

Naare lurar i lillebror Rowan att hon är en jedi-riddare, men i själva verket är hon en ondskefull Sith. Hon kan byta både ansikte och ljussabel (som man brukar kunna på legofigurerna). Naare är lite av en klassisk Narnia-häxan figur, en ond typ som lurar i små barn att de är speciella för att kunna använda dem för sina egna mål. Det hade varit kul om hon inte varit så endimensionell.

Naare (Sith under cover), droiden Roger och 12-årige Rowan Freemaker.


Något av det roligaste är när Luke och Leia i legofigursform gör ett gästspel i serien. Leia och storasyster Freemaker är ett kanon-team och det visar att det får plats med två tjejer samtidigt i en grupp!

Lika kul är det när Freemaker trion måste göra inbrott i ett museum och storebror fastnar i "the gift shop" - han vill ha de där muggarna ... ja, vilket Star Wars fan vill inte ha en Star Wars mugg?

Hela säsongen har en story arc med början, mitt och slut, varje avsnitt har ett litet avslutat äventyr, och det kommer att bli en fortsättning. Mera Freemakers! Hurra!

Ja, det finns ju mycket som de kan bygga vidare på ... ;D

Så himla kul att det blir en fortsättning, för roligaste än så här har man aldrig haft det med Star Wars!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.