lördag 31 december 2016

Närvara : stärkt självförtroende med kroppens hjälp

Närvara: stärkt självförtroende med kroppens hjälp
- Tänk som en superhjälte och utstråla inre kraft!

Amy Cuddy
Närvara: stärkt självförtroende med kroppens hjälp
Översättning: Ingalill Bergensten
ISBN: 9789173874823
Libris förlag

Januari betyder nystart. Nytt år, nya nyårslöften, nya ambitioner. Amy Cuddy blev världskänd genom sitt TED talk om kroppsspråk. Det är det näst mest sedda i TEDs historia. Hennes bok har legat etta på både New York Times och Wall Streets Journals bästsäljarlistor. I sin bok avslöjar hon hur man tar fram sitt modigaste jag för att öka sitt självförtroende och prestera sitt allra bästa. För om inte du tror på dig själv, vem ska då göra det?

Amy Cuddy är psykolog och professor vid Harvard Business School och har bland annat fokuserat på hur icke-verbala beteenden och oöverlagda omdömen påverkar människor.
Le - och du känner dig gladare! Är det så enkelt?

I boken presenterar Amy Cuddy forskning bakom kroppsspråkets påverkan på människor. Det låter enkelt att ställa sig i en självsäker pose - trots att man egentligen känner något helt annat - men det förändrar inte bara omgivningens uppfattning om dig, utan även din egen uppfattning om dig själv.
Börja med att göra gott intryck på dig själv, och så går resten som en dans! (Dans ska förresten också vara nyttigt, enligt boken.)

"Närvara" är en perfekt nyårsbok, glad och pigg och populärvetenskapligt skriven, och boken visar på att förändring till det bättre är lättare och enklare att åstadkomma än vad många tror.

"Power posing" blev ett känt begrepp i och med Amy Cuddys omtyckta TED talk och alla övade sig att stå i en pose som en superhjälte innan ett viktigt möte - tänk Wonder Woman! Har ni någonsin sett henne stå och se mesig ut? På köpet blev Amy Cuddy själv nästan lika känd som Wonder Woman! Men boken börjar inte med triumfen TED, boken börjar med en bilolycka 1991 som gav Amy en hjärnskada. Amys IQ gick plötsligt ner till 30 poäng. Det var inte lätt att komma tillbaka till "det normala" igen - och vad är normalt? Amy Cuddys egen livshistoria ger en intressant bakgrund till resten av boken. Hon lyckades komma tillbaka när hon var uträknad. Genom positivt tänkande och "power posing". Anekdoter, brev, berättelser och personliga möten varvas med fakta, rapporter och forskning. Det här är "soft skills" och "hard science" i ett paket. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.