lördag 31 december 2016

Herregud & Co

Herregud & Co 2017
- Världen blir lite varmare och vackrare, sedd med soliga, glada äggögon!

Royne Mercurio
Herregud & Co 2017
ISBN: 9789173874878
Libris förlag


Man får tro på sig själv. Även om man saknar bevis!

Först kaffe! Sedan förändrar vi världen!

Där det finns choklad, där finns det hopp!

Där det finns en Herregud & Co almanacka på väggen, där finns det folk som ler - STORT!

Facebooksuccé med soliga äggögon


Över 90 000 personer gillar facebooksuccén Herregud & Co. Nästa år är det dags för de glada figurerna med soliga äggögon, "sunny side up!", att erövra Tyskland.

Illustratören och kommunikatören Royne Mercurio är mannen bakom Herregud & Co. Ledstjärnan när han skapar är att bilderna ska vara enkla och roliga, men också tänkvärda. Tilläggas bör att detta inte är religiösa bilder och de har inget med ikoner och bibelcitat att göra, namnet till trots. Det här kan få sekulära personer att utbrista "herregud, vad bra!".
Eller som Mercurio själv påpekar: "Det är mest & Co när jag tecknar!"

En överraskning vid varje vändning


Som så många succéer som börjat med en blogg eller facebook eller youtube så är det ultimata beviset på framgång att man kommer ut "i tryck". Gammelmedierna äger! Det bara är så. Det är svårt att hänga upp datorn på väggen (även om det går) och ingenting går upp mot en gammal hederlig almanacka, där man översiktligt kan klottra ner vad man har att göra under månaden (och känna sig duktig och organiserad, utan att man egentligen gjort något!). Det är också svårt att överträffa den förväntan som man har när man varje månad vänder blad för att få fram en ny, kul bild att le stort åt! Det är minst lika kul som adventskalenderluckor!

Från bordet till väggen


Förra året kom Herregud & Co för första gången i tryck, som bordsalmanacka, en evighetskalender, där man kan roa sig med göra som Kungen och vända blad - varje dag!
Årets kalender är en väggalmanacka med tolv smarta, eftertänksamma och snitsiga bilder. Allt börjar ju med nyårslöften i januari och Mercurios glada filur konstaterar: "Det är bra att ge människor en ny chans. Man kan börja träna på sig själv ..." !

Alla bilderna har samma grundläggande tema: Världen kan göras lite varmare och lite vackrare - och vi behöver varandra! 
 

Störst av allt är glädjen!


Mercurio har tre ledord när han tecknar: glädje, hopp och eftertanke. Och störst av dem är glädjen! Det här är mer feel good än satir, men likväl humoristiskt och underfundigt.

Det behövs glädje och hopp som motvikt till allt det negativa som som finns i sociala medier och all den press som finns i samhället i övrigt. 

Livet blir lite ljusare och lite lyckligare, sett med stora, glada äggögon!

Belinda Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.