torsdag 1 december 2016

FILM: Ice Age - Scratattack - Istiden är hotad ...Årets största scratastrof-film!


Scrats ständiga jakt på det svårfångade ekollonet skjuter ut honom i rymden där han av misstag sätter igång flera kosmiska händelser som förändrar och hotar Ice Age-världen. För att rädda sig själva måste Sid, Manny, Diego och resten av gänget lämna sina hem och ge sig ut på en resa som blir full av skratt, äventyr, exotiska platser och på vägen stöter de på en hel drös nya figurer.


Jag har alltid gillat Ice Age, speciellt mammuten och hans mammut flickvän (med svensk röst av Eva Röse). Hon är så himla cool och kul (och tror att hon är en pungråtta, precis som sina bröder).

Den här senaste filmen saknar allt vad som var bra med de tidigare Ice Age filmerna och försöker desperat vara större och häftigare och bli något den inte är ... Det blir bara armagedon av hela filmen.

Det värsta är att den inte är det minsta kul för barn. Vad är det för mening med en barnfilm där BÅDE barn och vuxna blir uttråkade?

Paradoxalt nog för att filmmakarna försöker göra en "vuxen" film.

Synd på en så bra serie! Den sista filmen har förstört det goda intryck man hade tidigare.

Istiden har gått mot sitt slut. Och från Ice Age finns inga överlevare!

Finns det något som är bra med Ice Age del fem? Ja, bilderna. Ofta ruggigt vackert och mammutpäls har väl aldrig förr sett så verklig ut ... Animeringen, det dyraste stadiet, är bra gjord, medan man tydligen snålat på papper till manuset. Synd på så rara ärtor ... och så rara mammutar!

Regi: Mike Thurmeier / Galen T Chu
Originaltitel: Ice Age: Collision Course
USA, 2016
FOX-Paramount


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.