lördag 31 december 2016

365 tankar för stora och små

Stilla stund med barnen – 365 tankar för stora och små
- Året runt med lättillgänglig meditation


Olle Carlsson
Stilla stund med barnen – 365 tankar för stora och små
ISBN: 9789174245714
Bonnier Fakta


Just idag är livet ett konstverk.
Livet är som en målning som vi både tittar på och är en del av. Ett konstverk som vi aldrig kan begripa med vårt förstånd. Hjärnan kan inte förstå något som är större än den själv. För att kunna ta in och leva livet fullt ut behöver vi använda vår fantasi, vår intuition och våra drömmar.
- 24 november, 365 tankar för stora och små


Reflektionen ovan avslutas med frågan "Hur kan jag beskriva livet?"
Varje dag har Olle Carlssons skrivit en kort, kärnfull text som kan passa både stora och små läsare. Här finns inga ålderkategorier, varken någon övre eller undre gräns, boken ska passa för alla. Varje dag avslutas med en fråga - ett eget tankepussel att ta sig an.

Det här är givetvis ingen pusselbok med facit. Det här är en evighetskalender eller evighetsdagbok som man kan börja läsa när som helst. Som till exempel den 24 november. Man behöver inte börja den 1 januari (eller den 24 december) med nya projekt.

Olle Carlsson har gjort en liknande bok tidigare "Just idag" med 365 tankar: "Om du verkligen låter varma tankar av tro, hopp och kärlek sjunka in i ditt medvetande på morgonen så kommer de att påverka din dag." Meditation har inte legat högt på svenska topplistor över morgongöromål genom tiderna, men Olle Carlsson hävdar att det lätt kan bli en vana, att ha en mysig stund på morgonen. Lika naturligt som att äta frukost och borsta tänderna. Tankarna ska ge oss kraft och möjlighet att påverka den enda tid som vi verkligen har: nuet. En välbehövlig andningspaus i en kravfylld tillvaro, eftersom det är stillheten som visar på möjligheter, inte det allmänna bruset och stressandet.

I den nya boken håller Olle Carlsson fast vid ett vinnande koncept: att samla tankar och skriva upp en tanke och en fråga för varje dag. Boken är enkel och lättillgänglig och handlar om vardagliga ting. Saker blir inte automatiskt större för att de blir mer komplicerade, ibland kan saker bli större för att de blir mindre. Mindre skrämmande, mindre främmande, mindre elitistiska och mer lättillgängliga. Som en annorlunda "barnbok" för alla.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.